< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Az ÉMÁSZ Rt.-nél folytatódott a hagyomány

Az ősz a nyugdíjas találkozók időszaka az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Részvénytársaságnál. Így történt az idén is, amikor egymást érték azok a randevúk, amelyeken a cég sok száz volt dolgozója vett részt.
- Tapasztalataink szerint a szeptemberi és októberi időpontok a legmegfelelőbbek - mondja Gembiczki Tibor, az ÉMÁSZ Rt. szakszervezeti bizottságának elnöke. - Ilyenkor már nincs hőség, ugyanakkor még kellemes az idő.



- Ki vesznek részt a találkozók megszervezésében?

- A szakszervezeti funkcionáriusok és néhány munkatárs. Talán dicsekvésként hangzik, de igaz: a hosszú évek óta kialakult gárdánk zökkenőmentesen dolgozik.



- Sok munkát követel egy-egy találkozó, amíg „tető” alá kerül?

- Nem egyszerű vállalkozásról van szó. Nagyon oda kell figyelni annak érdekében, hogy minden pergően alakuljon. Címszavakban: autóbuszok, éttermek, programok. Olykor bejárjuk a helyszíneket, beszélünk a múzeumok, vagy a felkeresendő látnivalók képviselőivel is.



- A szakszervezet állja a költségeket?
- Nem. A keretösszeget a társaság biztosítja, a kiadásokat pedig a szociális rovatban könyvelik el.

- Ön már évek óta kiveszi a részét a nyugdíjas találkozók előkészítéséből, ezért meg tudja mondani; növekszik, vagy csökken az érdeklődés?
- Csökkenésről szó sincs, s ennek személy szerint nagyon örülök.

- Minden nyugdíjast meghívnak?
- Ez magától értetődik. Elővesszük a címlistát és postázzuk a szíves invitáló sorokat. Nyugdíjasaink egyébként erre már számítanak és a találkozókat programjukba jóelőre beiktatják.

- A létszám azért rendre változó...
- Néhányan a már összeállított kínálat alapján döntenek a részvételről és azt is meg kell említenem, hogy egyeseket befolyásol az időjárás. A nagy többségnek viszont teljesen mindegy, hogy esik, vagy fúj, miként az is, hogy merre vezet majd az út.

- Dolgozik a nosztalgia?
- Kétségtelen, hogy ez is közrejátszhat a megjelenésben. A legdöntőbb szempont viszont az, hogy a volt munkatársak - akik az esetek nagy többségében évtizedeket húztak le egymás mellett - szinte csak ilyenkor találkoznak egymással. A hozzánk visszaérkező jelzésekből tudjuk: eseményeink minőségiek, a programok kiválóak, az ellátások minden igényt kielégítőek.

- Korábban a társaság igazgatói adtak tájékoztatást a nyugdíjasoknak a cég jelenéről és jövőjéről. Így történt az idén is?
- Ezt a feladatot jobbára mi vállaltuk magunkra, de segítőkész partnerekre találtunk a régióvezetőkben is.

- A hírek szerint az obsitosok nagyon kíváncsiak...
- Ez az információ megfelel a valóságnak. Mi pedig őszinték vagyunk és minden feltett kérdésre kertelés nélkül válaszolunk.

- Hogyan tovább?
- Nyugdíjasaink, akik egykor szívvel-lélekkel szolgálták a társaságot, megérdemlik mindenkori törődésünket, figyelmességünket. Vagyis a színvonalat a jövőben is tartani akarjuk!


Kolodzey Tamás
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 10.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...