< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Az előnyugdíjtól a teljesítmény-értékelésig

A mindig szívélyes Jutka, aki kisfogyasztói hátralékkezelési főelőadó, készséggel vonta meg a 2004-es esztendő mérlegét.
- Az idén is folytatódott az előnyugdíjazási rendszer, amit a ÉMÁSZ-ELMÛ érdekképviseletek nagy vívmányának tartok. Sok 53. évét betöltő kollégánk élt a lehetőséggel. Helyettük persze nem vettek fel senkit, vagyis a munkaviszonyban maradókra a jövőben nagyobb terhek hárulnak.
Jónak, ösztönzőnek tartottam és tartom a teljesítmény-értékelési rendszert, hiszen becsületes munka esetén ez pénzt hoz a munkavállalóknak. Az idén háromheti, jövőre viszont már egy havi juttatást lehet elérni.
A rugalmas munkaidőről még folynak a tárgyalások (cikkünk december 10-én készült - a szerk.). Azt szeretnénk elérni, hogy a 20 perces ebédidő épüljön be a munkaidőbe és a jövőben ne 15 óra 20 percig, hanem 15 óráig kelljen dolgoznunk. A munkáltató egyébként arra kért minket, hogy a következő két kérdésben foglaljunk állást:
1. Rugalmas munkarend, rendelkezésre állási idő nélkül, napi 8 óra 20 perc munkaidő és két fizetett szabadnap.
2. További tárgyalások a rugalmas munkaidőről, régiós és ügyfélszolgálati munkarendről, valamint a 20 perc munkaidőbe való beépítéséről.
Folytatódnak a bérkategória rendszer módosításával kapcsolatos tárgyalások, amelyektől azt várjuk, hogy kiszámíthatóbb, átláthatóbb lesz a rendszer. Szeretnénk még az ünnepek előtt megállapodni a kafetéria 2005. évi keretösszegéről és a választék bővítéséről.
Az ünnepek előtt a szakszervezeti tagok szaloncukor-csomagot kaptak. Várhatóan hamarosan megkapják az új tagkártyájukat, amelylyel 5-10 százalékos kedvezményt érhetnek el vásárlásaikkor.
Annak ugyancsak örültem, hogy a VDSZSZ és a Vodafone között létrejött szerződés alapján a VDSZSZ aktív tagjai számára a Vodafone 2004. októberétől lehetőséget biztosított kedvezményes előfizetésre és készülékvásárlásra. Ezzel a lehetőséggel többen is éltek.

Győri I.
(Forrás: "forró drót" újság 10. évf. 12.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...