< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Az elnök bizakodva tekint a jövőbe

Gembiczki Tibor, az ÉMÁSZ Rt. szakszervezeti elnöke, a felügyelőbizottság és az üzemi tanács tagja:
- A VDSZSZ V. Kongresszusán tizennégyen veszünk részt. A tizenegy küldöttön kívül jelen lesz a nagy jelentőségű eseményen Kohányi Pál, az ÉMÁSZ Rt. nyugdíjas szb titkára, vendégként Szabó Zoltán, az üzemi tanács elnöke, valamint még egy szb tag, továbbá természetesen én is ott leszek Pakson. Valamennyien nagy várakozással tekintünk az esemény elé, amelyre alaposan felkészültünk.
Részt vettem a VDSZSZ alapszabály-tervezete elkészítésében, azt véleményeztem és javaslatokat is tettem. Szb üléseinken ugyancsak megvitattuk a beszámolási időszakban történt eseményeket. Tagságunk is egyetért azzal, hogy a jövőben ötévenként tartsunk kongresszust. Ennek megfelelően az ÉMÁSZ Rt. 2004-ben esedékes tagszakszervezeti küldöttértekezletén várhatóan mi is módosítjuk az alapszabályunkat.

Köztudott, hogy közös tulajdonosa, igazgatósága és menedzsmentje van az ELMÛ-nek és az ÉMÁSZ-nak, ennek következtében nagyon szoros kapcsolat alakult ki a két társaság szakszervezeti bizottsága és tisztségviselői között is. Az elmúlt években kialakítottuk azt a gyakorlatot, mely szerint többek között az át- és a kiszervezések, a bér- és a kafetéria, a közös kollektív szerződés és a teljesítmény értékelési rendszer ügyében együtt tárgyaltunk a munkáltatóval. A megbeszélések előtt egyeztettük elképzeléseinket, így azokon már egységes véleményt képviseltünk.
Bizakodva tekintek a jövőbe, úgy gondolom, hogy a nagy átalakítások már lezajlottak az ÉMÁSZ-nál, a kialakult rendszer nyugodtabb attól, amiben a korábban dolgoztunk. Bízom benne, hogy csökkennek azok a feszültségek, amelyek a munkahely elvesztésének veszélyéből, a bizonytalanságból adódtak. A konszolidáltabb körülmények között már csak a munkára kell összpontosítaniuk a munkatársainknak.

Ha szót kapok a kongresszuson, beszámolok az általunk elvégzett munkáról, a dolgozóink érdekében tett lépéseinkről.

(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 11.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...