< />
2007. november 12.

VDSZSZEMASZ Hírek

Az egyik legnépszerűbb émászos

Ha gondolnának egy merészet az ÉMÁSZ NyRt. vezetői és arról szavaztatnák meg a munkavállalókat, hogy ki a társaság legnépszerűbb dolgo- zója, Géczi István bizonyosan az élbolyban végezne. A 39 éves fiatalember ugyanis "hivata- lában" és a sportéletben egyaránt helytáll, ráadásul példás családi élettel büsz- kélkedhet, valamint a szakszer- vezetnek is oszlopos tagja.
- Saját történetem szinte szokványos, régen jellemző volt a cégre - kezdte mosolyogva. - Édesapám is émászos volt, kivitelező, s ő ajánlotta, hogy folytassam az otthoni hagyományokat. Ennek immáron huszonegy esztendeje.

- Hol végezte iskolai tanulmányait?
- A miskolci Bláthy Ottó Technikumban, majd a Gábor Dénes Informatikai Főiskolán.

- A több, mint két évtized alatt milyen munkaköröket töltött be?
- Voltam a hálózatvédelmi, a szakszolgálati, a védelem és irányítástechnika osztályon többféle funkcióban. Most a teleme-
chanikát ellátó szünetmentes áramellátókat üzemeltetem.

- A Dózsa György utcai központból?
- Nem... Ritkán vagyok a szobámban, sokat utazom vidékre, ahol a transzformátor- és kapcsolóállomásokban, valamint az erőművekben bőven van mit csinálnom. Most éppen a jövő évi karbantartási tervet készítem.

Változatos feladat


- Tőlem távol áll a műszaki pálya, ezért meg kell kérdeznem: nem unalmas a munkája?
- Egyáltalán nem. Nekem tetszik, élvezem, változatosnak tartom. Gondoljon bele, az egyik nap Ricse, a másikon Nagykáta, a harmadikon Kisköre, a negyediken Rétság. Ott fordulok meg, ahol a berendezéseink vannak.

- Úgy tudom, hogy Miskolcon nincs főnöke...
- Ez igaz, de a mai világban erre kár szót vesztegetni. A munkát bárhonnan ki lehet adni és számon kérni. Mivel szeretem amit csinálok, így engem nem kell nógatni. Ami pedig a lényeget illeti: a csoportvezetőm Budapesten dolgozik.

- Az át- és a kiszervezések után bizonyára egyesek nem tudják, hol "szolgál”!
- Az ELMÛ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. védelem- és irányítástechnika osztályán, az úgynevezett HFKV-üzemben. Üzemviteli munkatárs vagyok.

NB I-es játékos


- Sportmúltja nyitott könyv. Nem múlik el ÉMÁSZ sportnap és iparági asztalitenisz találkozó ön nélkül. A díjkiosztáskor rendre azt látom, hogy szatyorszámra nyeri a serlegeket!
- Ez azért túlzás, de tényleg nyeregetek. Az iparági profi férfi egyesben egymás után háromszor is diadalmaskodtam.

- Az élvonalban szintén jeleskedik!
- Játszottam az NB I/B-ben, most pedig a Diósgyőri ASE NB I-es együttesében ütögetek. A munka és a család mellett szorgalmasan látogatom az edzéseket, hetente kétszer biztosan gyakorlok.

- Hamarosan negyven esztendős. Meddig csinálja még?
- Remélem, nagyon sokáig! Sportszerű életmód, napi tréning, szorgalom, hozzáállás, akarat. Ennyi a titok.

- Magyar bajnoki cím?
- Ilyennel nem büszkélkedhetek, országos helyezésekkel azonban igen. Az is nagy megtiszteltetés volt, amikor 2002-ben engem választottak Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobb asztaliteniszezőjének. A megyeháza dísztermében emlékezetes ünnepségen kaptam meg a kitüntetést és a vele járó díszes serleget.

Családi házban


- A kollégái azt súgták, kérdezzek rá közelmúltbeli költözésére.
- Nincs ebben semmi különös. Vettünk egy kis családi házat a miskolci Hejő parkban, így aztán "lőttek” az otthoni henyélésnek.

- Még nem mesélt a családjáról.
- Feleségem, Csilla egy miskolci ipari elektronikai cégnél adminisztrátor. Nagyobbik fiam, Levente 10 esztendős. Táncol a Ködmön formációs együttesben, atlétizál a Miskolci Sportiskolai SC-ben. A Selyemréti Általános Iskola 4. osztályos, angol tagozatos tanulója. Szorgalmas, ügyes, mindig jó jegyeket hoz haza.
Kisebbik fiam Gábor nyolc és fél hónapos, most ő a család szeme fénye.

Győri István
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...