< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

„Köldökzsinór” a társaság és a nyugdíjasok között

Az ÉMÁSZ Rt.-nél a hagyományoknak megfelelően ismét megtartották a nyugdíjas találkozókat. Az őszi programokról Gembiczki Tibor szakszervezeti elnök adott tájékoztatót.
- Az öt régió- és az rt. központ egykori dolgozói ezúttal is nagyon várták a szokásos eseményeket - kezdte az szb-elnök. - Ez így van rendjén, elvégre a cégnél töltött évtizedek nem múltak el nyomtalanul.
- Kik vettek részt a szervezésben?
- A kialakult szokás szerint ezt a szakszervezet vállalta magára, a munkáltató pedig a találkozók költségét biztosította. Örömmel mondom, hogy soha nem kell filléreskednünk, így mindig tartalmas programokat és színvonalas vendéglátást biztosíthatunk, sőt még apróbb ajándékokra is futja.
- Nyugdíjasaikat rendre ősszel hívják meg. Nem gondoltak arra, hogy érdemesebb lenne a nyarat „megcélozni”?
- A június-július-augusztusi időpont érthető okokból nem lenne megfelelő. Így marad a tavasz, vagy az ősz. Az utóbbi mellett döntöttünk.
- Hogyan zajlanak ezek a programok?
- Reggel találkozunk a nyugdíjasokkal, majd estig tartó autóbuszos kirándulásra indulunk. A régióvezetők, vagy megbízottaik tájékoztatást adnak a társaságról, az elmúlt egy esztendőről, a változásokról. A volt munkatársak gyakran új fogalmakkal, kifejezésekkel ismerkednek meg, olykor elcsodálkoznak és teljesen természetes, hogy sok mindenre rákérdeznek. Összességében azt mondhatom, hogy jó hangulatban telnek a találkozók, melyek végén mindig hangsúlyozzuk: jövőre újra randevúzunk!
- Gondolom, hogy a nosztalgiázás sem marad el.
- Bizony nem! Mindig felidézzük az úgynevezett hőskort, aztán a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek eseményeit is.
- Ki a legidősebb ÉMÁSZ-nyugdíjas?
- A 97 esztendős Wéber Samu bácsi, akinek egészségi állapota sajnos már nem engedi meg, hogy részt vegyen a kirándulásokon.

(győri)
(Forrás: "forró drót" újság 10. évf. 12.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...