< />
Szerző: Lovász László
2011. október 26.

TIVISZ Portré

Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet – Lovász László

Lovász László az E.ON Hálózati Szolgáltató Kft. Debreceni Régió Berettyóújfalui telephelyén dolgozik, emellett a TIVISZ helyi képviseletének vezetője. Véleménye szerint az érdekvédelmi szervezetnek inkább a területi képviseletre kell helyeznie a hangsúlyt, mert ez eredményesebben működik a különböző telephelyeken dolgozó munkavállalókkal való kapcsolattartás során, illetve az évek alatt bevált módszer. László rendkívül fontosnak tartja a különböző vélemények meghallgatását és azokhoz való igazodást az érdekvédelmi tevékenysége során.

-A szakszervezetnek 1978. november 1-je óta vagyok tagja. Ekkor helyezkedtem el az akkori TITÁSZ-nál és természetesen azonnal tagja lettem az érdekvédelmi szervezetnek, a későbbi TIVISZ-nek. Abban az időben ez természetes volt, de engem már akkor is az átlagosnál jobban foglalkoztatott az érdekvédelem. Évekig képviseltem az ifjúságot, majd néhány év múlva a helyi szakszervezet vezetőségébe, majd szakszervezeti titkárává választottak.

A vilamosipar privatizációját mint titkár „éltem” meg és az voltam mindaddig, amíg a területi elvű képviseletet favorizáltuk.

Sok a kiszervezés és átszervezés, mindenképpen meggondolandó a szakszervezeti stratégia megválasztása is, miközben figyelni kell arra, a tagság kellő információhoz jusson akkor is, ha a telephelyek messze vannak egymástól és bonyolultabb egy-egy fórumot vagy tájékoztatást tartani a dolgozóknak. Hiszen még mindig a személyes beszélgetés a legfontosabb!

Még kezdetben, a kft-k létrehozásakor a TIVISZ és a gazdasági és szolgáltató kft. ügyvivőtestületének tagjaként tevékenykedtem, közben az üzemi tanácsba is beválasztottak. 2007-ben a munkakörömet kiszeszervezték a Hálózati Szolgáltató Kft.-hez, ekkor minden választott tisztségemet visszaadtam és mint aktív tag támogattam a szakszervezetet.

Később, 2008-ban megválasztottak a Debreceni régióban főbizalminak és így lettem a Domina József által vezetett Szolgáltató Kft. TIVISZ szakszervezeti Képviselőtestület tagja.

Józsi nyugdíjazása után választottak meg az Ügyvivőtestület tagjának, majd megválasztottak annak vezetőjévé.

Elkötelezett érdekvédő vagyok, de egyre inkább hiányzik az a megerősítés és azok a sikerek ami újra és újra erőt ad a további munkához. Azért dolgozom, hogy megérhessük ezeket a sikereket például egy reánk is vonatkozó ágazati kollektív szerződés formájában.

A családommal, feleségemmel Erikával és Dávid – már tizenkilenc éves - fiammal Berettyújfalun, családi házban élünk.

Szabadidőmben sok időt fordítok az országban folyó változások megértésére - persze az aktív politikától távol maradva. Ha még marad időm, akkor tevékenykedem a ház körül, hiszen mindig akad tennivaló. A feleségem szerint ez fordítva volna helyes, hiszen számára is az otthon és a család a legfontosabb.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...