< />
2009. május 4.

Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet

TIVISZ

A szervezet bemutatkozása a Forró Drótban a képre kattintással olvasható.


A TIVISZ 1991-ben alakult a Vas-, Fém- és Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Villamosenergia-ipari Tagozat TITÁSZ Alapszervezetének jogutódja.

  • Székhelye: Debrecen, Kossuth u. 41.
  • Működési területe: az E.ON Hungária Csoport, de jellemzően három megyét takar (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye).
  • Bejegyzett jogi személy.

A munkavállalók önkéntes akaratából létrehozott egységes, önálló érdekvédelmi szervezet, amely a szolidaritás elve alapján képviseli és minden törvényes eszközzel érvényesíti a munkavállalók gazdasági, szociális, munkajogi és kulturális érdekeit, érdekvédelmet nyújt tagjai számára és önsegélyező tevékenységet is ellát.

Működése azokra a demokratikus formákra (demokratikus választás és képviselet elve, alulról felfelé történő építkezés általános elve, önrendelkezés és önálló képviselet elve, egymás iránti szolidaritás elve) épül, amelyek érvényre juttatják a tagság érdekképviseletét és kizárják az antidemokratikus eljárásokat.

Működése, mind tevékenysége politikai pártoktól független.

A fő célja tagságának érdekképviselete és érdekvédelme, a szolidaritás megteremtése és megőrzése. Legfontosabb feladata feltárni és képviselni tagjai gazdasági, munkajogi, szociális és kulturális érdekeit, önsegélyező tevékenységet ellátni, védeni a tagságának, mint munkavállalóknak a jogszabályokban biztosított jogait. Ennek érdekében élnie kell mindazon jogosítványokkal, melyet a jogszabályok, a kollektív szerződések és egyéb szabályzatok, megállapodások a szakszervezet számára biztosítanak.

A szervezet rendelkezik alapszabállyal, SZMSZ-szel, választási szabályzattal, s nem utolsó sorban Programmal. A program rögzíti az egyes részfeladatokat: foglalkoztatás, bér, munkahelyek biztonsága, jóléti szociális ellátás, együttműködés, TIVISZ működés, pénzügyek.

A TIVISZ legfelsőbb szerve az Összbizalmi Testület. Az Összbizalmi Testület ülései közötti időszakban az Összbizalmi Testület jogait a Képviseleti Testület gyakorolja, kivéve azokat, amelyek az Összbizalmi Testület kizárólagos jogkörébe tartoznak.

Ellenőrző testületként működik a Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB).

A TIVISZ választott tisztségviselői: elnök, a Gazdasági Ellenőrző Bizottság elnöke és tagjai, üzemi testületi titkár, üzemi megbízott, főbizalmi, bizalmi.

Együttműködés jellemzi a cégcsoporton belüli és kívüli érdekvédelmi szervezetek munkáját. Az Üzemi Tanács választott képviselői is szinte egy-két kivétel nélkül szakszervezet delegáltjai. Kapcsolatunk a munkavállalók számára gyümölcsöző.

A cégcsoport tagvállalatait Felügyelő Bizottság ellenőrzi, ahol a munkavállalói oldal képviselői is rendszerint szakszervezeti tag.

Jogsegélyszolgálat keretében ügyvédi iroda segíti a napi munkát, valamint a tagság számára lehetőséget biztosít a magán élet jogi ügyeinek intézésére.

Fontosnak tartjuk tisztségviselőink oktatását, képzését. Az EVDSZ és LIGA által indított képzéssorozatokban, konferenciákon rendszeresen részt veszünk.

Figyelemmel követjük a napi politikát, a kormány és törvényalkotás munkáját, az állampolgárokat érintő jogszabály módosításokat, s ha szükséges kifejezzük ellenvéleményünket (állásfoglalás, demonstráció, sztrájk).

Nyugdíjas és Ifjúsági Tagozat működik, mely az utánpótlás és a nyugalmazott kollégák problémáit öleli fel.

Küldötteink folyamatosan jelen vannak a VIT Nyugdíjpénztár ülésein.

Tagjaink aktívan részt vesznek az országos ágazati sportversenyeken, és mint rendező fél is próbálunk helytállni (VOTT, VDSZSZ Sportnap, stb.).

Együtt, erősebbek vagyunk!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...