< />
Szerző: Kovács Ferenc
2009. július 31.

VIMÉSZ Portré

A TEMÉSZ elnöke tollából

A Tatabánya Erőmű Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete elnöke

Kovács Ferenc

Tatán 1955-ben egy bányász család harmadik gyermekeként születtem. Általános iskolai tanulmányaimat Tatabányán végeztem el. A villamos iparág nagy családjába 1970-től tartozom, amikor villanyszerelő tanulóként, az akkori Tatabányai Hőerőmű Vállalathoz kerültem alkalmazásba. Szakmai tanulmányaimat folytatva előbb Tatabányán, a Péch Antal Szakközép Iskolában az erősáramú szakot és evvel párhuzamosan a két éves elektrikusi tanfolyamot is elvégeztem. A technikusi oklevelet Győrben, a Pattantyús Ábrahám Erősáramú Szakközép Iskolában szereztem meg. Munkahelyem a kezdetektől fogva változatlanul - az évtizedek során többszöri jogutódlással átalakult tatabányai fűtőerőmű, mely jelenlegi nevén - a Tatabánya Erőmű Kft. Jelenleg az erőmű üzemviteléhez tartozó villamos vezénylőterem vezető elektrikusaként, folytonos munkarendben dolgozom.

Szakszervezeti tagságom egy rövid megszakítással 1970-re nyúlik vissza. A régi tatabányai alapszervezetben 1987-től 1994-ig bizalmi helyettesi feladatot láttam el. Tatabányán az 1996-ban VÉRT MÉSZ néven megalakított műszakos érdekvédelmi szervezet alapító tagja voltam, és 2000-ig az elnökségben ügyvivői tisztséget töltöttem be. Ebben az időszakban számtalan szakszervezeti és üzemi tanácsi oktatáson és képzésen vettem részt. A VÉRT MÉSZ közgyűlése 2001-ben választott meg először az elnöki tisztség betöltésére. Időközben az elmúlt választási ciklusban a helyi Üzemi Tanács tagjaként is tevékenykedtem. A VÉRT MÉSZ érdekvédelmi szervezet az elnökségem nyolc és fél éve alatt nagy változásokon ment keresztül, melyet a szervezet névváltozása is fémjelez. A munkáltatói szervezeti átalakulások során a rétegképviselet helyett az összefogás ereje testesült meg a Tatabánya Erőmű Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezetében. Hitem és meggyőződésem, valamint a célom az, hogy a mai kiéleződött társadalmi viszonyok között a munkavállalók, a szakszervezetek, és a szakszervezeti szövetségek összefogásával, valamint a konföderációk polarizálódásával kell megvalósítani a munkavállalók érdekképviseletét.

Családi állapotom nőtlen, de 26 éve élettársi viszonyban élek. Két felnőtt korú gyermekem és három unokám van. A folytonos három műszakos munkarend és a szakszervezet mellett nem sok szabadidőm marad, de amit lehet, azt velük töltöm. A család kedvenc kikapcsolódásai a közös kirándulások, a víz és az úszás, valamint a természet szeretete, melyekhez jól kapcsolódik a gombázás és a horgászat is. Kedvenc időtöltésem még a fotózás, az utazás, ódon történelmi városok megtekintése, régi emberi kultúrák megismerése és az ezzel összefüggő történelmi írások olvasása.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...