< />
2013. június 12.

VIMÉSZ Hírek

Tájékoztató a VIMÉSZ 2013. május 03-i Küldött Közgyűléséről

A VIMÉSZ 2013. május 3-án, Ajkán az MVM Zrt. BVMT telephelyén tartotta az éves Küldött Közgyűlését. Szakszervezetünk életében rendhagyó volt ez a rendezvény. Ugyan is
a jelenlegi strukturális működésünkben ez volt az első, amikor is hat erőmű küldött képviselőinek részvételével tartottunk Küldött Közgyűlést.
A közgyűlést megelőzően egy szűkebb körben ÜVT ülésre került sor, amin a kiadott dokumentumok kerültek végleges megvitatásra és azok közgyűlésre való előterjesztésre.
A Küldött Közgyűlés napirendi pontjai a következők voltak:
• 2012. évi ÜVT Beszámoló,
• 2012. évi Gazdasági Beszámoló,
• 2012. évi Felügyelő Bizottsági Beszámoló,
• 2013. évi Program és Feladatterv,
• Egyebek.
Kovács Ferenc elnök úr köszöntötte a résztvevőket és méltatta az esemény jelentőségét.
Az első napirendi pontban beszámolt a tavalyi év eseményeiről. Többek között az MVM GTER Zrt-ben és a TE Kft-ben 2011. évi Bér-és szociális megállapodások lezárásáról, valamint a 2012. évi megállapodások eredményeiről. Ismertette a konföderációs és ágazati szinteken, a LIGA és az EVDSZ éves eseményeit. Beszélt az új Mt. változása okozta problémákról, a VKSZ és a helyi KSZ-ek tárgyalásairól, melyek még részben ma is zajlanak. Tájékoztatást adott a szakszervezet társaságonkénti szervezettségéről. Kiemelte és megköszönte az MVM GTER Zrt-ben történő nagymértékű javulást. Örvendetes, hogy Sajószögeden és a Központban is a munkavállalók körében sikerült tagságot szervezni.
Az MVM GTER Zrt-ben önmagában 41 %-os volt a növekedés, társasági szinten pedig
38 %-ról 54 %-ra emelkedett a szervezettség, melyet országos szinten is példaként lehetne említeni. Tatabányán a szervezettség 86 %-on maradt. A munkáltatókkal kötött együttműködési megállapodások ismertetését követően az éves rendezvényekről esett szó.
A munkáltatókkal közösen hat olyan rendezvényt szerveztünk 2012-ben, mely a tagságot megmozgatta. A VIMÉSZ 2012-ben a rendes Közgyűlésén kívül egy Küldött Közgyűlést, három ÜVT és hét KT és ülést tartott. Év végén pedig megrendezésre került a törzsgárda jutalom átadás ünnepi ülése, melyen jubiláló tagoknak átadtuk a jutalmaikat. A tavalyi évre elfogadott Program és Feladattervet teljesítettük. Elnök úr megköszönte a rendezvények szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek, valamint a tisztségviselőknek egész évben végzett munkájukat. A Küldött Közgyűlés az éves beszámolót elfogadta.
A testület a további napirendi pontokat is megtárgyalta és azokat szintén elfogadta.
Az egyebek napirendi pontban az MVM GTER Zrt-ben az új Mt. kapcsán módosított KSZ került elfogadásra.
A közgyűlés végét követően a résztvevők a BVMT telephelyén rövid üzemlátogatáson vettek részt, melyen megtekintették az új kombinált gázciklusú erőművet. A napi program befejezéseként közös ebédre került sor, ahol az elnök úr megköszönte a helyieknek a szervezést és a vendéglátást.

Kovács Ferenc

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...