< />
2013. május 3.

VIMÉSZ Hírek

Nyugdíjas találkozó 2013 április 19.

Nyugdíjas találkozó

A Villamosenergia-ipari Nyugdíjas Alapítvány finanszírozásával, a Tatabánya Erőmű Kft. támogatásával és a VIMÉSZ szakszervezet szervezésével a Fűtőerőműben 2013. április 19-én nyugdíjas találkozóra került sor. Az évenként megrendezett találkozó rég múltú hagyományra tekint vissza, amikor is az „öreg szakik”, volt kollégák és kolléganők randevút adnak egymásnak. A jelenlévőket a társaság részéről Maszlavér István ügyvezető igazgató, az alapítvány és a szakszervezet nevében Kovács Ferenc szakszervezeti elnök köszöntötte.
Az igazgató úr tájékoztatta a nyugdíjasokat a társaság gazdasági helyzetéről. Többek között említette a 2011-ben a kormány által megszüntetett kiegészítő ártámogatás (KÁT) okozta nehéz gazdasági évet. A tavalyi évben a gazdasági környezetünk valamelyest javult, mely eredményeként működésünk gazdaságossá vált. Az igazi stabil nyereséges működést egy újabb beruházás végrehajtása, a biomassza tüzelés technológiára való átállás eredményezheti. Ezen kívül a hőenergia, költséghatékonyabb termelése és a technológiai berendezések optimálisabb üzemeltetése céljából, nagy kapacitású hőtároló berendezés beépítésére kerülne sor. A szakszervezet elnöke, Kovács Ferenc tájékoztatta a nyugdíjasokat a munka világában és szakszervezeti élet közép és helyi szintjén zajló eseményeiről. Kitért az új Munka Törvénykönyv által okozott problémákra. Ismertette az idei bérmegállapodását, valamint a munkavállalók bérezési és szociális helyzetét.
A nyugdíjasok megelégedéssel fogadták a beszámolókat. A vendégeket megterített asztalok várták. A kora esti vacsorát jóízűen fogyasztották el. Majd ezt követően az együttlét és az újra találkozás örömével és kötetlen beszélgetéssel töltötték el a délutánt. Felidéztek régi munkahelyi történeteiket. Látszott az arcukon a viszontlátás és a kellemesen eltöltött délután jóleső érzése. Nekünk is jó volt Őket látni, akiktől a szakmát, a tudást, az erőmű vezetését, üzemeltetését és karbantartását megtanultuk. Azzal váltunk el, hogy jövőre ismét találkozunk. Jó egészséget kívántunk mindannyiuknak!

Kovács Ferenc


Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...