< />
2015. december 3.

VIMÉSZ Hírek

Tájékoztató a VIMÉSZ 2015 év végi ünnepi Ügyvivő Testületi üléséről

A VIMÉSZ Ügyvivő Testülete (ÜVT) 2015. decemberi 03-án év végi záró ülést tartott Tatabányán.

Az ülés napirendi pontjai a következők voltak:

  • Időszakos beszámoló, EVDSZ 2015. évi II. Taggyűlése,
  • 2015. évi Bér-és szociális megállapodások lezárása,
  • Egyebek,
  • Év végi ünnepi ülés, jubileumi jutalmak átadása.

A napirendi pontok legfontosabb eseményeiről beszámolva.

Kovács Ferenc elnök úr tájékoztatta a testületet a 2015. november 16-17-én, Visegrádon megrendezett EVDSZ II. Taggyűlésének eseményeiről. A II. Taggyűlésen a szokásos éves beszámoló anyagok megvitatásán és azok elfogadásán kívül több fontos esemény is történt.

  • A civil szervezetek működésére vonatkozó törvényi változások miatt az EVDSZ alapszabályán módosítani kellett. Az EVDSZ-ben eddig működő GEB és ET bizottságok megszűntek, melyek feladat-és hatáskörét a taggyűlésen megválasztott Felügyelő Bizottság (FB) vette át.
  • A II. Taggyűlésen az EVDSZ megalakulásának 25. évfordulója és az Ágazati Kollektív Szerződés (VKSZ) aláírásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi megemlékezésre és ünnepi ülésre került sor. Az eseményen részt vett munkáltatói szövetség, a VTMSZ titkára Várhelyi Géza úr is, aki az évfordulók alkalmából elismerően szólt az évtizedekre visszatekintő, a VÁPB keretében működő párbeszédről és az ott végzett országosan is példaértékű, eredményes munkáról.
  • Az ágazati szövetség 27 tagszakszervezetet tömörít magába, melyek munkáját értékelve az ünnepi ülésen elismerések és kitüntetések átadására került sor. Szervezetünk kimagasló eredményeket ért el a különböző szervezeti kategóriákban és az egyéni elismerésekben, valamint a 25 éves évforduló alkalmából átadott kitüntetésben, melyek az alábbiak:

  • LEGHATÉKONYABB SZERVEZET” II. helyezés,

  • „LEGHATÉKONYABB TAGSZERVEZŐ SZERVEZET” III. helyezés,

  • „LEGJOBBAN NÖVEKVŐ SZERVEZET” II. helyezés,

  • „LEGJOBB TAGSZERVEZŐ SZERVEZET” III. helyezés

  • „LEGHATÉKONYABB TAGSZERVEZŐ”:

    • LÁZÁR RÓBERT GÉZA IV. helyezés,

    • KISS OTTÓ V. helyezés,

    • KOVÁCS FERENC VI. helyezés.

  • A 25 ÉVES ÉVFORDULÓ JUBILEUMI OKLEVÉL ÉS EMLÉKTÁRGY KITÜNTETÉS:

    • MÁHLI JÁNOS

Tatabányán a folyamatban lévő tüzelőanyag váltás miatti beruházás jelentős többlet terhet ró mind a munkáltatóra, mind a munkavállalókra. A társaság anyagi helyzete instabil, pénzügyi nehézségekkel kell megbirkózni. A 2015. július 08.-án lezajlott tárgyalás eredményeként megállapodás született az aláíró felek között, hogy tekintettel a fentiekre 2015. októberében újra tárgyalóasztalhoz ülnek és 2015. évre vonatkozóan Bér-és Szociális Megállapodást kötnek.
A TE Kft-ben a 2015. évi megállapodást november 24-én sikerült aláírnunk a munkáltatóval. A 2015. évi bérfejlesztés az ágazati megállapodással megegyezően január 01-ig visszamenőlegesen, 1,7% reálbér növekedésről és 1,7% alapbérfejlesztésről szól.
A megállapodás további 67.850,- Ft decemberi hó közi kifizetést biztosít a szociális megállapodás (a VBKJ adóváltozásából kifolyólag - az éves nettó keret 500 eFt-ról 450 eFt-ra csökkenése miatt) teljesüléséhez. A bérmegállapodás éves lezárását jövő héten kezdeményezzük.
Az MVM Zrt. csoport szintű és az MVM GTER Zrt. helyi szintű, 2015. évi Bér-és Szociális megállapodások prémium és mozgóbér kifizetésének elmaradása miatt, ez idáig tárgyalásos úton nem teljesültek. A kialakult helyzet miatt az MVM TSZSZ a társaság csoportszintjén a VIMÉSZ pedig helyi szinten november 20-án munkaügyi konfliktust jelentett be a munkáltatóknak. A Konfliktus helyzet bejelentését követően, a munkáltató a decemberi fizetéssel többletbér kifizetés fog eszközölni. A bérmegállapodás teljesülni látszik, a lezárás még nem történt meg.

Az év végi ünnepi ülés alkalmából az elnök úr köszöntötte a megjelenteket. Kovács Ferenc rövid évértékelő beszámolót tartott az idei év fontosabb eseményiről. Köszönetet mondott valamennyi kollégának és tagnak a 2015. évi munkájukért.
Az év értékelés után a kerek évfordulót ünneplő tagjainknak átadásra kerültek a törzsgárda jutalmak - megköszönve hűségüket és kitartásukat. Kerek évfordulót ünnepeltek:

MVM GTER Zrt-ben:
- Lőrinci telephelyen Bóna Andor és Szabó Anna 40 évet, jubiláltak,
- Sajószögedi telephelyen Sereg Miklós 10 évet jubilált.

TE Kft-ben:
- Szabó Józsefné és Venczák Miklós 30 évet jubiláltak,
- Fekete Sándorné, Flórián Gyula, Kamondi István Ferenc és Vígh József 40 évet jubiláltak,
- Sátori Jánosné pedig 50 évet jubilált.

Az elnök úr a közelgő ünnepek alkalmával jó kívánságait fejezte ki a jelenlévőknek.

Kovács Ferenc
VIMÉSZ elnök

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...