< />
2015. szeptember 4.

VIMÉSZ Hírek

Bányász- és villamos nap Tatabányán

Bányász-és Villamos Nap Tatabányán

Tatabányán a bányász és erőműves szakmakultúrák rég múltú hagyományait őrizve, idén szeptember 04-én vette kezdetét az a hétvégi rendezvény sorozat, mellyel a 65. Bányász és a 23. Villamos Napot ünnepeltük. A tatai szénmedencében, a jelenlegi Tatabánya Óváros területén 1896-ban hozták felszínre az első csille szenet. A bányák villamos ellátására a Magyar Általános Kőszénbánya Részvénytársulat 1898-ban építette meg az I.sz. Erőtelepet, ami a magyar villamosipar egyik bölcsője és erőművünk első elődje volt. A szénbányászatra épülve fejlődött ki városunk, melyre büszkék vagyunk.

Az idei Villamos Nap helyi rendezvénye kiemelten fontos esemény volt erőműves életünkben, mert a 7 Mrd Ft összértékű biomassza fejlesztés egyik mérföldkövéhez érkeztünk a fűtőerőműben. A rendezvényünkön ünnepi köszöntőt mondott Bencsik János országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba Tatabánya város polgármestere.

Bencsik János országgyűlési képviselő köszönetet mondott a közösség nevében az erőművi dolgozóknak az elmúlt esztendőben elvégzett munkáért, a beruházás nehéz időszakában tanúsított magatartásért, a kiállásért és az összefogásért. Beszédében kiemelte, hogy városunkban a rég múltú szakmakultúrákban, a bányász és az erőműves szakmákban nagy az egymásra utaltság, melynek közösségformáló erejében fontos a szolidaritás és a sorskockázati közösségi szellem. A beruházás során ez a szakmakultúra bizonyította, hogy él bennük ez a tudat.
Schmidt Csaba polgármester beszédében visszatekintett az elmúlt pár évre, amikor 2011-ben még csak gondolatban volt meg az erőművi tüzelési technológiában az import földgáz részleges kiváltásának megoldása – a nemzeti energia stratégia és az olcsóbb városfűtés megvalósítása érdekében - a biomassza fejlesztés beruházásának elindítása. Nehéz volt ez az út, most már nem kérdés, hogy megvalósítjuk beruházásunkat. Köszönetet mondott az elért eredményekért a társaság vezetésének és a munkahelyi kollektívának.
Dr. Sámuel Emese ügyvezető ünnepi beszédében megemlékezett elődjéről, néhai Maszlavér István ügyvezető igazgató úrról, akinek korai halálát követően, Tatabánya város közgyűlése javasolta őt a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetőjének. Az eltelt rövid pár hónap alatt az erőműves dolgozókban jó csapatra talált és megköszönte az eddig végzett munkájukat.
Ezt követően dr. Sámuel Emese ügyvezető elismeréseket adott át a munkaviszonyban hosszú évtizedeket eltöltött, jubiláló munkavállalóknak: Szikora Mónika informatikusnak (10 év), Csik Tibor vegyészeti főkezelőnek Gallai Tamás informatikusnak,(20 év), Vigh József elektrikusnak (25 év), Bukó Mihály lakatosnak, Eredics Béla karbantartási csoportvezetőnek, Kis Gábor gazdasági elemzőnek, Mészáros Zoltán irányítástechnikai vezetőnek, Venczák Miklós villanyszerelőnek (30 év), Bodnár Gyula főgépésznek, Bóta Csaba diszpécsernek, Kovács Lajos karbantartási csoportvezetőnek és Nederman János diszpécsernek (40 év) eredményes munkájukért. Gratulálunk a kitüntetett és elismerésben részesült munkavállalóknak.

KF.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...