< />
2015. január 11.

VIMÉSZ Hírek

2014.12.12. Tájékoztató a VIMÉSZ év végi ünnepi Ügyvivő Testületi üléséről.

A VIMÉSZ Ügyvivő Testülete (ÜVT) 2014. decemberi 12-én év végi záró ülést tartott.
Az ülés napirendi pontjai a következők voltak:

• Időszakos beszámoló, EVDSZ 2014. évi Taggyűlése,
• A kaffetéria 2015. évi adózási változásai,
• 2014. évi Bér-és szociális megállapodások lezárása,
• Egyebek,
• Év végi ünnepi ülés, jubileumi jutalmak átadása.

A legfontosabb napirendi pontokról beszámolva.
Kovács Ferenc elnök úr tájékoztatta a testületet a 2014. november 25-én, Bikalon megrendezett EVDSZ I. Taggyűlésének eseményeiről. A törvényi és alapszabályi változások értelmében ettől az évtől az EVDSZ évente tart Taggyűlést és ötévente kongresszust.
A tavalyi Tisztújító Kongresszus óta eltelt időszak nem volt könnyű az új vezetésnek, de az SZV tagjainak sem. Az új vezetésnek az elmúlt évben sikerült megőriznie az EVDSZ tekintélyét mind konföderációs szinten, mind országosan és nemzetközi szinten is. Ennek ellenére az éves beszámolókkal kapcsolatban sok kritika hangzott el a működésről és az eredményekről, melyek nagy részint építő jellegűek voltak. A beszámoló dokumentumokat az elhangzott kiegészítésekkel a Taggyűlés elfogadta. A Taggyűlésen részt vett a LIGA elnöke, Gaskó István úr is, aki elismerően beszélt az EVDSZ elmúlt évi munkájáról és a LIGA meghatározó szövetségének tartja az EVDSZ-t. A Taggyűlés viszont beszámolót kért az elnök úrtól kormánnyal történő tárgyalások helyzetéről. Beismerően nyilatkozott arról, hogy az elmúlt egy évben a VKF ülések nagy részint elmaradtak és érdemi tárgyalások nem voltak, annak ellenére, hogy a LIGA az aktuális, meghatározott témakörökben a kidolgozott szakmai anyagokat letette a kormány asztalára. A felhalmozódott problémák nagy társadalmi feszültségeket okozott, ezért a LIGA országos félpályás útlezárási akciót fog meghirdetni, amihez kérte az EVDSZ csatlakozását is. A Taggyűlés megvitatta és meghatározta az EVDSZ jövőbeni programját, mely elfogadásra került.
A kaffetéria adózási változásainak áttekintése és kiértékelése a munkáltatóval még folyamatban van. A változások minden esetre a szabályzat felülvizsgálatát és módosítását igényli.
A 2014. évi bérmegállapodás év végi zárásának megállapodása a TE Kft-ben aláírásra került. A megtakarított bérmaradvány bérarányosan kifizetésre került.
Az egyéb napirendi pontban a VIMÉSZ szervezetén belül az Ifjúsági Tagozat felállítására és működtetésére vonatkozóan határozatot fogadott el a testület, melyet majd végleges döntésre a Küldött Közgyűlés elé fognak terjeszteni.
Tatabányán a biomassza beruházás bankos és vállalkozói szerződéseinek aláírása az eredeti határidőtől már nagy mértékben elcsúszott. A közbeszerzési eljárást felügyelő hatóság, a KFF felülvizsgálati eljárásának elhúzódása miatt. A szerződések várhatóan még ebben az évben aláírásra kerülnek.

Az év végi ünnepi ülés alkalmából az elnök úr köszöntötte a megjelenteket. Kovács Ferenc rövid évértékelő beszámolót tartott az idei év fontosabb eseményiről. Köszönetet mondott valamennyi kollégának és tagnak a 2014. évi munkájukért.
Az év értékelés után a kerek évfordulót ünneplő tagjainknak átadásra kerültek a törzsgárda jutalmak - megköszönve hűségüket és kitartásukat. Kerek évfordulót ünnepeltek:

MVM GTER Zrt-ben:
- Lőrinci telephelyen Fehér István 10 évet, Begov Szilárd pedig 30 évet jubilál,
- Litéri telephelyen Tóth Tíbor 40 évet jubilál.
TE Kft-ben:
- Csík Tíbor, Hiszékeny Péter és Törköly Zoltán 20 évet jubilálnak,
- Nagy Zoltán 30 évet jubilál, Fehér Istvánné 40 évet, Antal József pedig 50 évet jubilál.

Az elnök úr elmondta a jelenlévőknek, hogy ebben az évben is nagy megtiszteltetés érte szervezetünket, és Lázár Róbert Géza elnökhelyettesünket, mert az EVDSZ I. Taggyűlése emléktárgy kitüntetésben részesítette, a szakszervezeti és érdekvédelmi mozgalomban kimagasló szerepvállalása és példaértékű áldozatos munkája elismeréseként. Az elnök úr gratulált a kitüntetéshez.
Az elnök úr a közelgő ünnepek alkalmával jó kívánságait fejezte ki a jelenlévőknek.

Kovács Ferenc
VIMÉSZ elnök

Tatabánya, 2015. 01. 01.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...