< />
2012. május 9.

PPVDSZ Portré

PANNONPOWER Társaságcsoport Szakszervezet – Peti János

Aki kérdez: Lóczy Erzsébet, aki válaszol: Peti János

-Mivel foglalkozol, mióta dolgozol az erőműben?

-Lakatosként dolgozom a Karbantartásnál, 1991. július elseje óta.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a szakszervezettel, az érdekvédelemmel, vagy munkavédelemmel?

-1974-ben kerültem a szakszervezethez ipari tanulóként, a Mecseki Szénbányák gépkocsi üzeménél dolgoztam. Munkavédelemmel is hamar megismerkedtem, ez fontos a mi szakmánkban is.

-Milyennek tartod a jó szakszervezeti vezetőt?

-Először is őszinte, szókimondó, jó diplomáciai érzékkel rendelkezik.

-Hogy áll most az érdekvédelem és a szociális párbeszéd helyzete hazánkban?

-Az érdekvédelem túlságosan széttagolt, egyes szakszervezeti vezetők lepaktáltak a kormánnyal. Szociális párbeszéd címén igazából csak egyes szakszervezetekkel hajlandó a kormány párbeszédet folytatni. Ezek a szakszervezeti vezetők nem igazán állnak a helyzet magaslatán. Én így látom, ezen változtatni kellene, persze összefogással és nem azzal, hogy egymásban, a másik szervezetében keressük a hibát.

-Miként lehet népszerűsíteni manapság az érdekvédelmet, illetve hogyan lehet tudatni az emberekkel, hogy ez fontos?

-Nem szükséges népszerűsíteni, manapság a mai kormányunk rossz döntései elérik azt a célt, hogy az emberek rájöjjenek az érdekvédelem fontosságára.

-A helyi szakszervezetek milyen gyorsan értesülnek a szövetség életében történt változásokról?

-Azonnal, hiszen a képviseletünk a kapott információkat hozzák és terjesztik. Beszélgetések zajlanak, eszmét cserélünk és keressük a lehetséges megoldásokat.

-Milyen szakszervezeti rendezvényen vettél már eddig részt?

-Helyi és országos rendezvényeken, üléseken. Ha tehetem, elmegyek, hiszen olyanokkal találkozom ezeken az alkalmakon, akikkel csak nagyon ritkán. Meghallgatjuk egymást és sok hasznos tapasztalatot szerezhetünk a szervezeti élet, a szövetség munkája tekintetében is.

-Hol laksz, mit csinálsz a szabadidődben?

-Pécs-Somogyban élek. Szabadidőmben kertészkedek, állatokkal foglalkozom. Harcművészetet tanítok 5. danos mesterként.

-Milyen sportokat kedvelsz, télieket-e vagy nyáriakat?

-Mivel én is űzöm, leginkább a küzdősportokat. Ez az én világom, illetve saját ismereteim továbbadása is fontos számomra és természetesen a tanítványok számára is.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...