< />
2009. január 23.

PPVDSZ Portré

Pannon Hőerőmű Üzemi Tanács – Bíró János

Bíró János gépészmérnök, munkaterülete az operatív üzemirányítás. 2011. nyarán választották meg ismét üzemi tanács elnöknek a Pannon Hőerőmű Zrt.-nél az ügyeletes mérnökként, folyamatos munkarendben dolgozó Bíró Jánost, aki hosszú évek óta előzőleg már tagja volt az érdekvédelmi szervezetnek.

– Szeretem az érdekvédelemmel, az üzemi tanács feladataival járó tevékenységet, annak ellenére, hogy műszaki beállítottságú ember vagyok, de az emberek ügyes-bajos dolgaival való foglakozás abszolút nem áll távol tőlem. Számomra az üzemi tanácsban betöltött tisztem és ebből eredően az elvégzett feladatok nem mások, mint a választóim elvárására és megelégedésükre végzett munka.

Az üzemi tanács választásokon mindig ügyelünk arra, hogy a szakszervezet jelöltjei szerepeljenek eredményesen. Mindkét szakszervezettel – értem ez alatt az EVDSZ szövetség és a MÉSZ helyi képviselőit - egyaránt jó a napi kapcsolatunk.

Ez nem is lehet másként, mivel egy ugyanazon választói bázisra épül az üzemi tanács és a szakszervezetek is, és ennek köszönhetően ugyanazon választói kör érdekeit képviseljük más-más területet lefedve.

Emellett az üzemi tanács tárgyaló partnere elsősorban a munkáltató, illetve a kijelölt képviselő. Vele a kapcsolatunk az üzemi tanácsot érintő kérdésekben van, ahol a megoldások a törvényes kereteken belül fogalmazódnak meg.

Az üzemi tanácsi rendszer még – relatívan - fiatalnak számít. Ami számomra nem teljesen egyértelmű az az, hogy a jelenlegi üzemi tanácsi jogosultságoknak - ami egyrészt a kollektív szerződésben megfogalmazott jóléti vagyont illetően együttdöntési jog, másrészt a véleményezési jog a munkavállalók nagyobb csoportját érintő munkáltatói intézkedésekkel kapcsolatban, harmadrészt a munkáltató tájékoztatási kötelezettsége az üt. felé - van-e súlya? A munkáltatók az érdekeiket jelenleg szerintem eredményesebben tudják képviselni, mint a maga területén az üt. Tehát az eredményesebb munkához a munkavállalók érdekeit „jobban" megjelenítő törvényi megfogalmazásra lenne szükség.

A tisztánlátáshoz, a jogszabályok ismerete szükséges, ezért is fontosak az oktatások, a továbbképzésre mindig szükség van.

Magamról annyit mondanék, alapvetően derűs, szakmáját szerető és lelkiismeretes embernek tartom magam, aki optimistán tekint a jövőbe. Kedvelem a természetet, számomra kedves időtöltés a természetjárás, túrázás, továbbá a kertészkedés is.

Három gyermekem van, harmonikus családi környezetben élünk. Persze igaz az is, hogy az idő múlásával azt a mondást, miszerint „a kis gyerek kis gond, a nagy gyerek nagy gond" mindinkább érzem, de az ezzel járó nehézségeket az általam elképzelt jövő zálogának tekintem.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...