< />
2007. április 24.

PPVDSZ Hírek

A DALKIA FEJLESZTENI AKAR

Az új tulajdonos ezzel a holdinghoz tartozó vállalatok, így a PANNONPOWER Kft., a PANNONTRADING Kft., a Pannonenergia Kft., a Pannon-Hő Kft., a Pannon Hőerőmű Zrt., valamint a PANNONENERGIA-SEVICE Kft. felett is megszerezte az irányítást.
Patrick Labat, a Dalkia Energia Zrt. vezérigazgatója az üzlet bejelentését követően nyilatkozott a PANNONPOWER megvásárlásainak indokairól. - Befektetői szemmel Pécs jövője roppant vonzó, nagyon remélem, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program kapcsán is részesei lehetünk a város fejlesztésének - mondta. - Tapasztalatainkat szeretnénk hasznosítani egyik tevékenységi profilunkban, a távhőszolgáltatás hatékonyságának javításában, és terveink szerint kivesszük részünket a biomasszára alapozó további erőműfejlesztésből is.
A vezérigazgató úr tájékoztatást adott arról, hogy a Dalkia cégcsoport 1992 óta van jelen a magyar piacon. Több száz ügyfél számára egészségügyi és oktatási intézmények, központi költségvetési szervek, ipari és szolgáltató egységeknek nyújt energetikai szolgáltatásokat, valamint igény esetén teljes körű műszaki üzemeltetést és karbantartást. Ezen túlmenően több mint 16 ezer fogyasztója számára gondoskodik az otthon állandó kényelméről, a fűtésről és a folyamatos használati melegvíz-ellátásról.
A világ 38 országában vannak jelen 47 ezer munkavállalóval, és 6,1 milliárd euró éves árbevételt értek el 2005-ben. A magyarországi leányvállalat az ország első ESCO-vállalkozásaként (energy sevice company: teljes körű energiaszolgáltatás eredménygaranciával) az ügyfél alaptevékenységéhez nélkülözhetetlen energetikai háttérszolgáltatásokat biztosítja kimagasló szakmai tudással, rugalmas pénzügyi konstrukciókkal, hosszú távú humán erőforrás-gazdálkodással, szem előtt tartva a szolgáltatás minőségét és az energiaköltségek csökkentését, tervezhetőségét.
A megújuló forrásokra alapuló energiatermelés, a biomassza-program kapcsán Patrick Labat úr közölte, a témakör nem idegen számukra, ugyanis meggyőződésük, hogy a kialakult gázfüggő helyzetben új megoldást kell találni: "A PANNONPOWER-nél a biomassza téren felhalmozott szakmai tudás …komoly piaci lehetőségeket tartogat számunkra. Itt nem elsősorban a megtermelt energia eladására, hanem a know-how, a szakmai tudás exportjára gondolok. Úgy vélem, hogy ez a tudás a kontinens nyugati országaiban éppúgy értékesíthető lesz, mint a tudatos energiagazdálkodásra készülő, rohamtempóban fejlődő keleti országokban is.”

Győztes csapaton ne változtass!
Február 12-én közös tájékoztatón, a zsúfolásig megtelt üzemi étteremben oszlatott el minden munkatársi félelmet az erőműbe látogató Patrick Labat és Somosi László elnök-vezérigazgató. Patrick Labat úr mindenekelőtt leszögezte, szeret a Dalkiára egy nagy családként gondolni, amelynek mindenki tagja, s melynek "szülei”, tulajdonosai az EDF és a Veolia, két igen jelentős és tőkeerős nagyvállalat. A Dalkiával kapcsolatos részletes információk után Labat úr részletesen válaszolt minden feltett kérdésre. Biztosította a jelenlévőket, hogy nemhogy leépítések nem lesznek, inkább még több szakértő felvételét tervezik, hiszen egy ilyen tapasztalatokban és szaktudásban gazdag céget fejleszteni, nem pedig visszafogni kell.
Somosi László úr elmondta, hogy "sokan nem hittek a biomasszában, mi mégis véghezvittük terveinket és nézzenek szét most! Bizakodó vagyok és hadd jelentsem ki, felelősséggel vagyok bizakodó! Megtiszteltetés, hogy egy ilyen magas rangú szakmai befektető ilyen jó véleménnyel van rólunk, és biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is a nyertesek között leszünk.”

Újabb zöld blokkok
Somosi László elnök-vezérigazgató a Dalkia-PANNONPOWER közös sajtótájékoztatón az újságíróknak bejelentette, hogy az erőmű hamarosan két gáztüzelésű blokkot állít át biomassza-üzeműre. A cég eddig is hallatlanul sikeres biomassza-, valamint energiaültetvény-programjával kapcsolatban eddig érkezett visszajelzések, valamit az összetett piaci helyzet miatt döntött úgy, hogy elindul - ahogy Somosi úr fogalmazott - a "zöld távhő” felé vezető úton.
Az európai uniós direktívákkal összhangban - amelyek a megújuló energiaforrások energiaportfolión belül képviselt arányának növelését írják elő - Magyarországon Pécs lehet az első olyan város, melynek távhője ilyen mértékben megújuló energiaforrásokból táplálkozik. A két átállított blokk megvalósulása esetén a dél-dunántúli régió mezőgazdasága is profitálhat, hiszen a sikeres energiaültetvény-program csak a széles körű megvalósításra vár.
Somosi László elnök-vezérigazgató bizakodva tekint a jövőbe és meggyőződése, hogy a biomassza-program - amely értéktermelő és útmutató egyben - "sikerre van ítélve”.

(Forrás: Megawatt)
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...