< />
2008. február 19.

PADOSZ Hírek

Sokkoló
(energiaszolgáltatás ?)

2008. év első hetében több, mint 60 ezer villamos-ipari társasági munkavállaló- ebből 35%-a aktív a többi nyugdíjas - postai úton értesítést kaptunk - hogy a gazdasági és közlekedési miniszter rendelete alapján ez év január l-től a "C” tarifa megszűnik és helyette új villamosenergia-vásárlási kedvezmény lép életbe.
Annak ellenére, hogy a múlt évben hónapokon keresztül azért harcoltunk - munkabeszüntetéssel, nyugdíjas demonstrációval -, hogy a több évtizedes szerződéses jogunk megmaradjon, sokkolóan ért bennünket a módosító rendelet. Terjedelmes, 10 oldalas tájékoztatót, valamint a 8 oldalas igénylőlapot valamennyi érintett kézhez kapta. Alig egy hetes határidővel tárgy év január 15-ig. "értelemszerűen” kitöltve vissza kellett küldeni. Ekkor szabadult el a "pokol”! ”Égtek” a telefonvonalak, több száz nyugdíjas kért segítséget a PADOSZ-tól. Az idő rövidsége miatt a mozgásukban erősen korlátozott, idős volt munkatársainknak telefonon próbáltunk segíteni az igénylőlap kitöltésében. Paks és környékén lévők - akik be tudtak jönni - a PA Zrt Nyugdíjas Klubba, közel 50 főnek közvetlenül segítettünk öt szakszervezeti tisztségviselő közreműködésével kitölteni az igénylőlapot.
Félő, hogy több ezer iparági nyugdíjas rövidebb, vagy hosszabb ideig átmenetileg nem fog részesülni a kedvezményben, mivel hiányos kitöltés esetén, hatósági áron számolják el a fogyasztott villamos energiát. Akaratlanul is valamennyiünkben kérdésként megfogalmazódik, miért nem központilag küldték meg az illetékes cégek a jogosult kedvezményezettek névsorát adatokkal együtt? A szolgáltató a fogyasztókért van! Szolgáltatást nyújtanak nekünk. Lépten-nyomon azt érezzük, hogy minden változás alkalmával
- valamennyi esetben hosszú éveken keresztül - ki vagyunk szolgáltatva a mindenkori hatalomnak! Nem értjük, hogy szinte évente jelentősen megemelik az energiahordozók árát, így a villamos energia árát is, történik mindez annak ellenére, hogy a villamos iparág az egyik legnyereségesebb ágazat. Egyre többen kerülnek ez által lehetetlen helyzetbe, százmilliós tartozások halmozódnak fel, több ezer lakásban nincs áram, kikapcsolták. Több ezren illegális úton jutnak áramhoz. Indok közismert, világpiaci ár a mérvadó. A jövedelemből élők ezt a terhet már nem tudják vállalni. Legyen az kedvezményezett vagy nem iparági dolgozó. A gondok, problémák sokasodnak. Nem látni a folyamatok végét. Miben bízhatunk? Ki tudja megmondani, hogy mit fog hozni a jövő?

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...