< />
2017. április 1.

PADOSZ Hírek

Rendhagyó osztályfőnöki

forrás: liganet.hu

A PADOSZ kezdeményezésre 2017. március 31-én, Pakson két szakközépiskolában is rendhagyó osztályfőnöki órára került sor, melyet a LIGA tartott. A végzős diákok a szakszervezetekről és a munka világáról hallhattak tájékoztatást.

Az előadások előzménye, hogy a LIGA elnöke és a szervezet ifjúsági tagozat képviselői az elmúlt év novemberében tettek látogatást Pakson, ahol találkoztak a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) képviselőivel, és a szakszervezet tagjaival. Ezen a találkozón vetődött fel, hogy a LIGA aktív szerepvállalásával meg kellene újítani, a diákság körében a szakszervezetről az érdekképviseletről szóló tájékoztatásokat.

Az elhatározást tett követte, amely során a PADOSZ kezdeményezésre, a szervezet kapcsolatrendszerét felhasználva, 2017. március 31-én, Pakson, két helyszínen – az I. István Szakképző Iskolában és az Energetikai Szakgimnázium és Kollégiumban – kerültek megtartásra a tájékoztatók. A rendezvényeken, osztályfőnöki óra keretén belül, három csoportban, közel 200 fő végzős fiatalnak sikerült dr. Trembulyák Péter LIGA szolgáltatási koordinátor előadását tető alá hozni, aki mellett Bocsor István PADOSZ elnökhelyettes adott a fiataloknak tájékoztatást az atomerőműben működő szakszervezet működéséről. Az előadáson a fiatalok részére kiosztásra kerül a LIGA által készült „Munkakódex”, valamint a PADOSZ által készített a „Mit is ad Nekünk a szakszervezet” című tájékoztató is.A rendezvényeken végig tapasztalható volt a fiatalok nyitottsága, érdeklődése az elmondottakkal kapcsolatban.

A szervezők bíznak benne, hogy a diákoknak szóló tájékoztatók tovább folytatódnak, és lesznek újabb iskolák, intézmények, gazdálkodók, ahol a fiatalokkal közvetlenül tud a szakszervezet kapcsolatot teremteni, amely remélhetőleg a munka világában történő kijutásuk esetén segíti őket a szakszervezettel történő „egymásra találásban”.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...