< />
2008. augusztus 5.

PADOSZ Hírek

Nagy ajándékok kicsiknek

Így történt ez Pakson, mikor a PADOSZ Ifjúsági Tagozatának néhány tagja karácsonyi vásár előkészítésébe fogott. Elhatározták, a befolyt összeget a paksi Bóbita Bölcsőde két épületben működő intézményének ajánlják fel, vagyis az ottani gyermekeknek. A bölcsőde vezetője, Laszlóczki Józsefné, Anikó nagyon megörült, mikor a fiatalok felkeresték.
- Meglepetés volt számunkra és természetesen hálásak is vagyunk, hogy a kicsi korúakra is gondoltak és felajánlották adományukat. A PADOSZ fiatal csapata még karácsony előtt megkeresett minket és a véleményünket kérték, milyen játékokra, eszközökre lenne szükség leginkább a bölcsődében. Ezeket katalógus alapján választottuk ki közösen. Nagyon jól-eső érzés volt látni a gyermekeink örömét, mikor a szervezőgárda tagjai személyesen átadták a rengeteg ajándékot. A bölcsisek, a szülők és az intézmény nevében is megköszönöm ezt a szép gesztust az ifjúsági tagozat tagjainak.
A jótékonysági program szervezője, Hanol Zsuzsa, a PADOSZ IT elnöke tájékoztatott a részletekből. A vásár december 12-24 között zajlott a Paksi Művelődési Központ által megjelölt helyen, melyet térítésmentesen biztosítottak részükre. Emellett a kiválasztott játékbolt is árengedményt biztosított eszközökre, mesekönyvekre mintegy 108 800,- Ft értékben, melyeket január második hetében adtak át.
- Nagyon felemelő pillanatokat éltünk át, saját magunk is részesei lehettünk a kisgyermekek örömének. A személyes kapcsolatot is fontosnak tartottuk, ezért döntöttünk így a lehetőségek közül választva. Az elmúlt évben is szerveztünk hasonló vásárt, akkor egy alapítványnak ajánlottuk az összeget. Mindössze 10 fő vett részt a munkában, reméljük legközelebb többen csatlakoznak felhívásunkhoz, ez nagyban megkönnyítené tevékenységünket - tájékoztatott Hanol Zsuzsa.
- Mikor átadtuk a sok játékot, együtt kipróbáltuk a gyerekekkel. Sosem felejtem el az arcukról sugárzó örömöt, ahogy fogadtak bennünket. Szívesen maradtam volna még a körükben - emlékezik Szabó Mónika, IT tag.
- Miket készítettetek a jótékonysági vásárra?
- Különböző figurákat - hóember, képek, hűtőmágnes, kismalac - faragtam ki, melyek festésre kerültek. Otthon a konyhában készültek el, a családom nagyon megértő volt, sőt segítettek is - mondja Molnár Mihály. - Már gyerekkoromban szerettem fűrészelni, gondoltam megpróbálkozom ezzel most is. Gipszből öntött képek, fonalból kötött karperecek, hajtogatott egyedi képeslapok, papírlampionok, horgolt angyalkák, üvegmatricák, karácsonyfadíszek készültek el három hét alatt.
A portékát reggel tíztől este hétig felváltva árulták a résztvevők: Dömötör Zoltán, Hanol Zsuzsa, Kovács Eszter, Kertész Annamária, Légrádi Diána, Légrádi Réka, Molnár Mihály, Szabó Mónika, Szauer Boglárka, Vári Dorottya.
-(E)-

Januári Mikulások
Vári Dorottya, PADOSZ IT:
- Amikor bementünk az első csoporthoz, hirtelen nagy csend lett. A kicsik nagyon meg voltak illetődve, nem értették, mit akar ez a sok felnőtt. Szerencsére az óvó nénik segítettek oldani a feszültséget. Először csak a bátrabbak merészkedtek közelebb, de aztán minden gyerek odajött és megcsodálta az új játékokat. Az óvó nénik segítségével mindjárt ki is próbáltak egy pár játékot, fajátékokat, kirakókat, leporelló mesekönyveket.
Bevallom őszintén az egész jótékonysági vásárban ez volt a legjobb rész, nézni a gyerekeket, ahogy örülnek a játékoknak. A bölcsődék kevés pénzből gazdálkodnak, kevés jut játékokra. Örülünk, hogy egy kevéssel mi is hozzájárulhattunk.
Ezúton szeretném megköszönni a jótékonysági vásár lebonyolításában résztvevőknek és az adományozóknak, hogy segítettek örömet szerezni a gyerekeknek.

Forrás: "forró drót" újság 12. évf. 2.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...