< />
2007. március 1.

PADOSZ Hírek

Megújult az ATOMIX Kft. Üzemi Tanácsa

Az ATOMIX Kft. Üzemi Tanácsába 2006. december elején új képviselőket választottak. Mivel a kft. munkavállalóinak jelentős része az atomerőmű területén dolgozik, ezért ez nagy fontosságú erőműves eseménynek könyvelhető el. A megújult ATOMIX Üzemi Tanács (ÜT) elnöki tisztségébe ismét, immár a harmadik alkalommal is Pollákné Kardos Ilonát választották.
- Kedves Ica! Miért volt szükség erre az előrehozott ÜT-választásra, hisz még csak 2 és fél év telt el az előző választás óta?
- Az ATOMIX Kft.-nél szeptemberben zajlott a kölcsönzött munkaerőként foglalkoztatott dolgozók helyzetének rendezése. Ekkor az ÜT-ből is többen átkerültek más céghez, mint például az ERBE-hez, az OVIT-hoz vagy a VILLKESZ-hez. Így annyira lecsökkent a létszámunk, hogy meg kellett tartani az előrehozott választást, ami december elején le is zajlott.
A kilenc ÜT-tag kiválasztása több jelölt közül történt. A munkavállalók három jelöltjéből mindannyian bekerültek az ÜT-be. Most az Atomerőmű Tűzoltóságtól és a Biztonsági Szolgálattól is lett ÜT-tag. Ez újdonság, hisz korábban ezeknek a szervezeteknek nem volt közvetlen képviselőjük. Reméljük, hogy általuk az információ is könnyebben eljut az érintett területek dolgozóihoz, hisz éppen ők voltak, kiket nehezen tudtunk elérni, kiknél akadozott a kapcsolattartás.
A régi ÜT-ből ketten maradtunk Főglein Józsefné Eszterrel, a többiek mind újak. Úgy tűnik, hogy nagyon jó csapat állt össze. A választást követően megtartottuk az alakuló ülést, ahol elnökké ismét engem választottak, Esztert pedig újból elnökhelyettessé.
- Az ülésen melyek voltak a legfontosabb témák?
- Elsősorban az ÜT létrejöttével kapcsolatos feladatokkal foglalkoztunk, így az Ügyrend és az Üzemi Megállapodás elkészítésével, a szabályzatok áttekintésével. Fontosnak tartjuk egymás megismerését, azt, hogy megtudjuk, ki milyen feladatra lesz majd alkalmas, miben tud jobban dolgozni, mibe tud hatékonyan belefolyni.
A 2007-es év első hetében már megtartottuk az első ÜT-ülést is, és megkezdtük a bizottságok kialakítását. A szociális bizottság tagjai elsősorban a szociális segélyek elbírálásával, az üdülési bizottság tagjai pedig az üdülési csekkek elosztásával foglalkozik majd. A lakáscélú bizottság összeállításánál arra törekszünk, hogy jó műszaki érzékkel rendelkező férfitagokból álljon. A lakáscélú juttatás elbírálása nagy felelősség, ezért ebben nem csak a bizottság tagjai tevékenykednek, hanem mindenki besegít. A bizottságok végleges összeállítása még nem történt meg, de a közeljövőben sor kerül rá.
Komoly feladatot ró ránk a felügyelőbizottságba történő tagjelölés. Ez nagy munka lesz, mert sokan távoztak az ATOMIX Kft.-ből, és így a megmaradt létszámból kell megkeresnünk az erre alkalmas két személyt.
- Az ATOMIX Kft. ügyvezetőjével milyen a kapcsolatotok?
- Úgy érezzük, hogy kiegyensúlyozott, működőképes. A problémákat meg tudjuk beszélni, jól tudunk együtt dolgozni. A kezdeti nehézségek után a ciklus végére már jól összehangolódtunk, és az ÜT tagok is egyre jobban tudtak kommunikálni. A legelső időkben még nem működött az e-mail-es levelezés, most viszont az információáramlás egyik fontos eszközévé vált. Sokat segít például abban, hogy ha a kft. ügyvezetőjét telefonon nem is tudjuk elérni, akkor elektronikus levelet nyugodtan küldhetünk neki, mert arra mindig válaszol. Ez is a javuló, eredményes kapcsolatot mutatja.
- Visszatekintve a többéves időszakra, figyelemmel, hogy az első választás óta elnök vagy, milyennek látod az ÜT fejlődését, munkáját?
- Úgy érzem, hogy sokat fejlődtünk. Az elején még mindanynyian újak voltunk, ezért bele kellett tanulnunk a munkába. A második választás során már rendelkeztünk tapasztalattal, és emellett nagyon jó csapat jött össze. Mindenki azon volt, hogy minél többet és jobban tudjon dolgozni. Bízom benne, hogy a mostaniaknak is ez lesz a célja. Mára már előnyt jelentenek munkavégzésünknél például a kész szabályzatok, és ha csak ketten is, de hoztunk át tapasztalatot az előző ciklusokból. Már tudjuk, mit és hogyan egyszerűbb és célravezetőbb elvégezni. Remélem, hogy eredményesen fogunk működni az új tagsággal.
Szeretném megragadni az alkalmat, és ez úton megköszönni a régi ÜT-tagok munkáját. Nagy munka áll mögöttünk, amiből lelkiismeretesen kivették részüket, és remekül dolgoztak. Az új tagoknak pedig nagyon jó munkát és hozzá erőt, egészséget kívánok, mert az előttünk álló időszak sem ígérkezik könnyűnek.
- Gratulálok újbóli elnökké választásodhoz, és sok szép eredményt, munkasikert kívánok neked és társaidnak egyaránt!

Lovásziné Anna
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...