< />
2008. augusztus 8.

PADOSZ Hírek

Megállapodás

A DEKOTEN Kft. munkáltatója illetve a Kft-nél képviselettel rendelkező szakszervezetek (a továbbiakban: Felek) megállapodnak az alábbiakban:
A Munkáltató 2008. június 30-át követően is biztosítja az addig hatályos Kollektív Szerződésben illetőleg mellékleteiben rögzített munkavállalói járandóságot.
A munkáltató és a Szakszervezetek megállapodnak arról, hogy a béren kívüli juttatások rendszere 2008. évben nem változik, mértéke pedig megegyezik a munkáltató által a 2008. áprilisi bérintézkedésben megnövelt mértékekkel.
Felek megállapodnak abban, hogy a Kollektív Szerződés VII. fejezetének szövege az alábbi:
VII. fejezet
A béren kívüli juttatások
1. A béren kívüli juttatások köre:
A Munkáltató a Kollektív Szerződés megkötésének időpontjába az alábbi béren kívüli juttatásokat biztosítja a munkavállalói részére.
A. étkezési hozzájárulás
B. utaztatás
C. önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás
D. vitamin egészségpénztári hozzájárulás
E. szociális segély
F. szülési segély
G. temetési segély
H. munkaruha
I. iskolakezdési támogatás
2. A béren kívüli juttatások mértéke, feltételei:
Az egyes béren kívüli juttatásokban részesíthetők körét, a juttatás feltételeit és mértékét, a szerződéskötő Felek a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével, a költség és járulékkímélő megoldások előnyben részesítésével, külön szabályzatokban rögzítik.
3. A béren kívüli juttatások körének, mértékének és feltételeinek felülvizsgálata.
Szerződéskötő felek évente felülvizsgálják a béren kívüli juttatások körét, mértékét és feltételeit, melynek során, az előző évi mérlegadatok és a tárgyévi várható bevételek, illetve ráfordítások ismeretében-, a munkáltató működőképességének fenntartása, fejlődésének lehetővé tétele, piaci versenyképességének, munkahelymegtartó képességének megőrzése és mindezek erősítésének elősegítése érdekében-, indokolt esetben, azok csökkentését illetve értéküknek az inflációt el nem érő mértékben való növelését, vagy más alacsonyabb közteherrel járó juttatással való felváltását is elfogadják, illetve tudomásul veszik a bértárgyalások keretében.
4. A Felek együttműködése a béren kívüli juttatásokról folyó tárgyalások kapcsán.
4.1. A Felek vállalják, hogy a béren kívüli juttatásokról folyó tárgyalásaikon egymás érdekeinek figyelembevételével járnak el.
4.2. A Felek kinyilvánítják azon szándékukat, hogy alapvető céljuk a DEKOTEN kft. eredményes és hosszú távú működésének fenntartása, és így munkahelyek megőrzése.
4.3. A Felek kötelezettséget vállalnak arra vonatkozóan, hogy egyoldalú lépést, intézkedést a tárgyalások során nem tesznek, törekednek a vitatott kérdések Kollektív Szerződésben történő rendezésére.
4.4. A Felek megegyeznek abban, hogy 2008. novemberben megkezdik a tárgyalásaikat a Választható Béren Kívüli Juttatási Rendszer (VBKJ) DEKOTEN Kft-nél történő bevezetéséről, abból a célból, hogy az 2009. január elsejétől a társaságnál alkalmazható legyen.
Felek megállapodnak abban, hogy a KSZ további részeinek (A harmadik rész és a mellékletek) egyeztető tárgyalását közvetítő bevonása nélkül folytatják és arra törekednek, hogy az az új KSZ-t, a nyári szabadságolásokra is tekintettel, legkésőbb 2008. szeptember 15-ig aláírhassák.
A felek vállalják, hogy az új KSZ-ről folyó tárgyalások időszaka alatt tartózkodnak az egyoldalú lépések megtételétől.
Felek megállapodnak abban, hogy közösen törekednek 2009. évtől kafeteria rendszer kialakítására és működtetésére. A kafeteria rendszer tartalmára irányuló tárgyalásokat - munkaügyi közvetítő bevonásával - legkésőbb 2008. november hó folyamán megkezdik.
A Munkáltató nem zárkózik el attól, hogy - gazdasági lehetőségei függvényében - az érdekképviseletekkel folyó tárgyalások keretei között megvizsgálja a 2008. évi esetleges bérfejlesztés lehetőségeit, és egyetértés esetén Felek bérmegállapodást kötnek.

Paks, 2008. július 10.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...