< />
2007. december 29.

PADOSZ Hírek

LÁTOGATÁS

Az atomenergia felhasználása és a nukleáris biztonság területén Szlovákia és Magyarország között jó kapcsolat alakult ki az elmúlt években. Az együttműködésben gyakorlattá váltak a kölcsönös szakmai látogatások.
Így került sor október 10-12-én munkavédelmi tapasztalatcserére a mohi (mochovcei - A szerk.) atomerőműben. A paksi atomerőműből utazó csoportot 3 fő munkavédelmi szakember és 5 fő munkavédelmi képviselő alkotta. Az utat a Biztonsági Igazgatóság készítette elő és támogatta.
A partnerhez előzetesen elküldött kérdések egyben a fő célokat is magukba foglalták. A paksi erőműéhez hasonló reaktorokat üzemeltető szlovák erőműben milyen eredményeket értek el a munkavédelemben? Hogyan valósulnak meg az érvényben lévő szabályozások a gyakorlatban? Milyen módon működik közre a munkavédelemben a munkavállalói érdekképviselet?
A csoportot mohiban a biztonsági igazgatóhelyettes fogadta, aki rövid tájékoztatást adott a munkavédelem szervezeti felépítéséről és a munkavédelmet érintő intézkedésekről. Az erőmű látogatás során a szakemberek és a képviselők megtekintették az Információs Központot, ahol megismerték az erőmű történetét az üzembe helyezésig és a jövő feladatait. Közvetlen benyomást szerezhettek az üzem területeit járva a munka- és tűzbiztonságról. Többek között bejárták a turbinagépházat, látogatást tettek irányítástechnikai-, gép-, és villamos műhelyben. Az I. blokk vezénylőtermében információt kaptak a műszakos személyzet tevékenységéről.
Tanulságos volt betekinteni a munkavédelemre vonatkozó szabályzókba és szembesülni több értelmezésbeli különbséggel. A munkavédelmi képviselők szakszervezeti vezetőkkel tartott konzultáció során tájékozódhattak az érdekképviseletek munkavédelemben betöltött szerepéről.
A Mohiban töltött három nap gazdag programmal telt el. A csoport tagjai meggyőződhettek a bejárt területeken érvényesülő rendről, részletes válaszokat kaptak kérdéseikre az őket kísérő és folyamatosan jelen lévő négy mohi munka- és tűzvédelmi szakembertől.
A látogatás szép természeti környezetben, a Garam folyó víztározójánál fejeződött be, ahonnét a hűtővizét nyeri az erőmű. A látogatás mindvégig jó hangulatban és nyílt légkörben zajlott, belenyúlva szabadprogramként akár az éjszakába is.
A tapasztalatcsere szakmai hasznán túl megerősítését adta annak, hogy a Paksi Atomerőmű vezetése a munkavédelmet illetően elkötelezett és a továbbiakban is fontosnak tartja a munkavállalókkal és a képviselőikkel való jó együttműködést a megelőzésben.

Szabó Béla
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...