< />
2008. május 7.

PADOSZ Hírek

Közgyűlést tartott a PADOSZ Nyugdíjas Tagozata

A megjelenteket Majoros János tagozatvezető köszöntötte, majd ezt követően megnyitotta közgyűlést.
A továbbiakban Vida György tagozatvezető-helyettes ismertette az ülés lefolyásának menetét és közreműködőit, valamint a napirendi pontokat, mely elsőként Lőrincz Lászlónak, a PADOSZ elnökének tájékoztatását tartalmazta a PADOSZ múlt évi tevékenységéről, másodikként Majoros Jánosnak a Nyugdíjas Tagozat munkájáról szóló beszámolóját, harmadikként pedig az Egyebeket, azon belül is a várható hozzászólásokat, véleményeket.
Lőrincz László tájékoztatóját a szakszervezet vezetőségében történt személyi változás ismertetésével kezdte, azzal, hogy dr. Kiss Mihály korábbi elnök távozását követően őt választotta meg a közösség a PADOSZ elnökének, és e tisztségében nem túl hosszú idő óta dolgozik.
Említést tett továbbá a főbizalmi-hálózat megújulásáról is. A PADOSZ múlt évben végzett tevékenységét illetően elsőként az áramdíj-kedvezménnyel, a C-tarifával kapcsolatos teendőket emelte ki, majd az üzemi tanácsba történő tagjelölés és választás szakszervezetet érintő kérdéseivel foglalkozott. Tájékoztatást adott a nyugdíj-korkedvezmény vonatkozásában történt szigorításokról.
Elmondta, hogy a NEUTRON Kft.-nél 43 PADOSZ-tagnak szűnt meg a munkahelye, és ez olyan nagy feladatot vont maga után, hogy többek között a szakszervezetnek kellett rendezni az elmaradt bérek kifizetését. Hasonlóképpen a szakszervezet eredményeként említette, hogy a munkahelyi átszervezéseket követően egyetlen munkavállaló sem került az utcára. Ezek az esetek azt igazolják, hogy sikerrel működött az egyéni érdekvédelem. Különösen fontosnak tartja az ehhez hasonló esetekben a megelőzést, azt, hogy időben kapjanak jelzést, és időben tudjanak felkészülni egy adott helyzetre.
Lőrincz László tájékoztatta az ülés résztvevőit arról is, hogy a 2007-es évben közel 370 fő vonult nyugdíjba, és közülük 170 volt a szakszervezeti tag. Kiemelte, hogy nemcsak a tagok és a tisztségviselők személyei hiányoznak, hanem az ő elkötelezettségük és a támogatásuk. Hírt adott a "Mi újság a PADOSZ-nál?" című tájékoztató lap újraindításáról. A továbbiakban kitért a nyugdíjasokat érintő kedvezményekre és hátrányos intézkedésekre, a támogatások rászorultsági elv alapján történő elbírálására, a cég egészségügyi szolgáltatásainak, gyógykezelési lehetőségeinek nyugdíjasokra vonatkozó szabályaira, a Választható Béren Kívüli Juttatások rendszerére, a villamos napi rendezvényre, a kedvezményes vásárlásra jogosító kártya használatára, a demonstrációkon való megjelenésre és a tagszervezés fontosságára.
A beszámolót követő hozzászólásokban Németh Bálint, Schuszter Györgyné, Mérges Miklós a balatonfüredi üdülést, a villamos napon való részvételt, az étkezési hozzájárulás kipostázását, a régebben nyugdíjba vonultaktól történő elköszönést érintették.
Majoros János beszámolóját a tagozat 2006. szeptember 12-i alakulásának ismertetésével kezdte. Akkor 110 tagja volt a tagozatnak, a múlt évben pedig 170 fő. Jelenleg közel 300 fő a PADOSZ nyugdíjasainak létszáma. Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjasok támogatásában az érdekvédelemnek nagy szerepe van. Tájékoztatást adott arról, hogy a tagozatnak mindazok lehetnek a tagjai, akik nyugdíjasként is fizetik a szakszervezeti tagsági díjat. Ha valaki megszünteti a tagdíjfizetést, akkor tagsága automatikusan megszűnik. A továbbiakban szólt a C-tarifa rendezéséről, a villamosáram-kedvezménnyel kapcsolatos nyomtatványok kitöltésében való közreműködésről, a demonstrációkon való részvételről, valamint arról, hogy 30 fős csoportokra kívánják tagolni a létszámot, és a csoportok élén egy-egy összekötő látná el a feladatokat, tartaná a kapcsolatot a tagság és a vezetők között. Az összekötő segítene a segélyek lebonyolításában, és információval szolgálna úgy a tagok, mint a vezetők felé. A következőkben Majoros János ismertetést adott a villamos és a családi napot érintő kérdésekről, az orvosi vizsgálatok nyugdíjasokra vonatkozó rendjéről, a VDSZSZ kongresszuson való részvételről, a PADOSZ-nak a LIGA szervezetbe történő átlépéséről, a PADOSZ tájékoztató lapjáról. Beszámolt az ülés résztvevői felé a nyugdíjas tagozatnak az ifjúsági tagozat karácsonyi jótékonysági akciójában való közreműködéséről. Elmondta, hogy az akció során közel 90 ezer forint gyűlt össze, és a befolyt összegből Paks Tolnai utcai óvodája számára vásároltak akváriumot. Befejezésül megköszönte a paksi atomerőmű nyugdíjas klubja vezetőjének, Szanyi Nagy Jánosnak, hogy a tagozat összejöveteleihez termet bocsátottak rendelkezésre, és egész évben támogatásukról biztosították a tagozatot.
Vida György a harmadik, Egyebek napirendi pontban tájékoztatta az ülés résztvevőit a balatonfüredi üdülési lehetőségről, az atomerőmű támogatási rendszeréről, a szakszervezeti segélyezésekről, különböző pályázatokról és a kedvezményes vásárlásra jogosító kártya elfogadó helyeiről.
Hozzászólás keretében Mérges Miklós a nyugdíjasok erőmű-látogatással egybekötött találkozójának ismételt szervezését javasolta, Szanyi Nagy János pedig köszönetét fejezte ki az érdekképviseletek, a PADOSZ és az üt. munkájával kapcsolatban.
Vida György tagozatvezető-helyettes megköszönte az ülés résztvevőinek figyelmét és érdeklődését, majd az ülést lezártnak nyilvánította.

- Lovásziné Anna -
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...