< />
2008. augusztus 5.

PADOSZ Hírek

Korhatár alatti nyugdíjazás……..(?!)

A Kormány valamint a Bánya-és Energiaipari Dolgozók Szakszervezet, illetve a VDSZSZ között a villamosenergia-piac nyitása következtében felmerülő humánpolitikai problémák megoldása érdekében 2003. szeptember 3-án létrejött megállapodásban rögzítettek végrehajtásának állásáról 2004. augusztus 19-én egyeztető megbeszélést tartottak az érintett tárcák. A megbeszélésen résztvevők a villamosenergia-iparban a korhatár előtti nyugdíjazás jogi és finanszírozási lehetőségeit érintették.
A Kormány, a VDSZSZ és BDSZ között kötött 2003. szeptember 3-i megállapodás I.2 pontja kimondja:
„ A Kormány támogatja, hogy a villamosenergia-iparban hosszabb távon folyamatos munkarendben dolgozók esetében megvizsgálják a korhatár alatti nyugdíjazás meghatározott idejű működtetésének, valamint az ezzel járó költségek pénzügyi fedezet biztosításának lehetőségét.”
A tárgyalások eddigi eredménye szerint a villamosenergia-iparban hosszabb távon folyamatos munkarendben foglalkoztatottak esetében egy korhatár alatti nyugdíjazás a korengedményes nyugdíjazás rendszerébe illeszthető be. Ez egyben azt is jelenti, hogy a korengedmény lehetősége legfeljebb 2 évvel növekedne.
Mint ismert, a Villamosenergia-ipari Ágazati Kollektív Szerződés szerint a hosszabb távon folyamatos munkarendben dolgozók számára jelenleg is működik korengedményes nyugdíjazás, mely szerint: a munkáltató a munkavállaló kérelmére – ha a munkavállaló rendelkezik a reá irányadó törvényi feltételekkel, köteles a korengedményes nyugdíjazáshoz hozzájárulni, ha a munkavállaló 3 műszakos munkarendben legalább 20 évet dolgozott az ágazatban, feltéve, hogy a munkavállalónak az előrehozott öregségi nyugdíj eléréséig kevesebb, mint 3 éve van hátra”.
A VDSZSZ a folyamatos munkarendben dolgozók korengedményes nyugdíjazása lehetőségének bővítésére vonatkozóan készített javaslatot. Ennek időtartama 10 évre szólna.
A korhatár alatti nyugdíjazás feltétele: folyamatos munkarendben eltöltött 3000 műszakszám, vagy 20 év.
A férfiak esetében a korhatár alatti nyugdíjazás igénybe vétele a korengedményes nyugdíj időtartamát növelné az eddigi 5 évről 7 évre, amelyből 2 évet (60-62 év között) a nyugdíjbiztosítás 3évet (57-60 év között), a munkáltató 2 évet (55-57 év között) a kormány finanszírozna.
A nők esetében – mivel a korengedményes nyugdíj gyakorlatilag nem működik – a korhatár alatti nyugdíjazás időtartamából 5 évet (57-62 év között) a nyugdíjbiztosítás, 2 évet (55-57) a kormány finanszírozza.
Az ismertetettek megvitatására 2004. szeptember 9-én a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztériumban egyeztető megbeszélés lefolytatásra került sor. A tárgyaláson a felek megállapodtak abban. hogy egy felmérés készül, amelyben meghatározásra kerül az egyes villamosenergia-ipari társaságoknál az érintettek köre.

Jelenleg ezen a fázison (adatszolgáltatáson) is túl vagyunk, kíváncsian várjuk a fejleményeket, amelyről természetesen tájékoztatni fogunk.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...