< />
2008. augusztus 5.

PADOSZ Hírek

Hányan lehetnek???

Hányan lehetnek, akik nap, mint nap úgy érzik, hogy nem fizetik meg rendesen a munkájukat? Hányan érezhetik úgy, hogy a főnökük visszaél helyzetével, és úgy osztja be a munkaidőt, ahogy neki tetszik? Hányan hiszik azt, hogy a munkavállalók helyzete eleve elrendelt és megváltoztathatatlan? Hányan lehetnek, akik csak a panaszkodásig jutnak el, de sohasem gondolják végig, hogy miként tudnának a saját sorsukon változtatni? Hányan hiszik azt a szakszervezetekről, hogy képtelenek bármit tenni tagjaikért? Hányan léptek ki azért a szakszervezetből, mert elégedetlenek voltak a működésével, a vezetőkkel? Hányan gondolták a kilépők közül, hogy a döntésükkel jobbítanak a saját helyzetükön, vagy jobb munkára kényszerítik a szakszervezetet, amely tovább gyengült a távozásukkal? Hányan lehetnek, akik évekkel ezelőtt egy rossz sugallatra, vagy hirtelen felindulásból léptek ki, és ma csak a büszkeségük nem engedi megváltoztatni – az azóta belátott – téves döntésüket?
Hányan örülnek a Munka törvénykönyvében foglaltaknál magasabb juttatásoknak, anélkül, hogy hozzájárulnának a kollektív szerződés létrehozásához? Hányan gondolják úgy, hogy szakszervezethez tartozni idejétmúlt, felesleges passzió. Hányan nem tudják, hogy tagnak lenni nemcsak a tagdíj befizetését jelenti, hanem a közös célokhoz való aktív hozzáállást is?
Hány szakszervezeti tagot bosszant, hogy munkatársaik nem értik meg az összefogás jelentőségét? Hány tag nem gondolt még arra, hogy saját érdeke rábeszélni kollégáját a szakszervezetbe való belépésre?
Hányan kergetnek olyan illúziókat, amely szerint Magyarország Európai Unióba való belépésével önmagától jön el a jólét? Hányan gondolták és gondolják, hogy a nyugati országokban a magasabb életszínvonal a rendszerből fakad és nem kemény kollektív alkuk eredménye? Hányan hiszik azt, hogy a magyar munkavállalók és a szakszervezetek mai problémáit majd mások fogják megoldani helyettünk?

Karácsony SzilárdA PADOSZ vár minden tettre kész,
eddig még nem szervezett munkavállalót!Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...