< />
2015. január 21.

PADOSZ Hírek

Nyílt levél Jávor Benedek részére

Jávor Benedek európai parlamenti képviselő úr 2015. január 16-i nyilatkozata, valamint az arról szóló tudósítások kapcsán a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete (PADOSZ) nyílt levelének megfogalmazásakor szükségesnek tartja az alábbiak rögzítését:

A tagjaink és kollégáink egybehangzó véleménye alapján kijelenthetjük, hogy az Ön által megfogalmazott nyilatkozat szakmaiatlan, az a Paksi Atomerőmű munkavállalóit mélyen sérti, és az Ön által megfogalmazottak üzenetével messzemenően nem értünk egyet.

Az Ön által leírtakkal kapcsolatban tételesen leírom álláspontunkat:

• 2013-ban nem történt üzemzavar a Paksi Atomerőműben, az ezzel kapcsolatos sajtóhírek nem felelnek meg a valóságnak. Kollégáink a normál üzemi működéstől való eltérést tapasztaltak, amelyet a szokásos profizmussal, a hatóság által jóváhagyott szabályoknak megfelelően kezeltek.

• Nem igaz, hogy az atomerőmű munkatársai késlekedtek volna jelezni ezt az eltérést az illetékes szerveknek. Biztonsági filozófiánk és munkakultúránk szerves része az eltérések, hibák, problémák, fejlesztési területek folyamatos keresése. Ennek szellemében nem csupán azonnal jelentjük a tapasztalatainkat, de sokszor – mint ebben az esetben is –, kollégáink olyan eltéréseket is jelentenek, amelyeket amúgy a világon sehol nem szükséges. Sértőnek tartjuk az áldozatos, különleges szakmai ismereteket és bátorságot igénylő munkát végző szakszemélyzet tevékenységét ilyen módon lekicsinyelni.

• Információink szerint az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. pontos, részletes válaszokat adott Képviselő Úr tavaly decemberi levelére. Ezek a válaszok véleményünk szerint alapfokú műszaki ismeretek birtokában is átláthatóak, illetve értelmezhetőek.

• Annak érdekében, hogy az elmúlt időszakban tapasztalt sorozatos félreértések, illetve félremagyarázások a jövőben elkerülhetőek legyenek, a PADOSZ készséggel felajánlja, hogy következő alkalommal delegál egy kellően felkészült szakembert Képviselő Úr számára, aki segíthet értelmezni a laikusok számára esetleg zavarba ejtő információkat.

• Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minden dolgozója magas színvonalon, odaadóan, s nem utolsó sorban azon felelősség tudatában végzi mindennapi munkáját, hogy biztosítsuk az ország villamosenergia-ellátásának több mint felét. Az atomerőmű-üzemeltetés terén több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező, magasan képzett hazai szakembergárda munkájának minősége nemzetközileg is elismert. Ezért sem lehet véletlen, hogy más országok szakemberei nálunk tanulnak. Talán a Képviselő Úr számára nehezen elfogadható, de mi lelkiismeretesen, elkötelezetten és hűségesen végezzük azt a munkát, amelyet az emberek többsége talán el sem vállalna. Mi itt élünk, együtt élünk az atomerőművel három évtizede: soha nem kockáztatnánk magunk gyermekeink, unokáink, szeretteink, valamint országunk biztonságát és jövőjét.
A több tíz- százezer érintett, akár az egész országunk lakosságának nevében pedig elvárjuk, hogy ezt más se tegye.

Paks, 2015. január 20.

Lőrincz László
PADOSZ elnök

A nyílt levél egységes szerkezetben itt, valamint a következő Forró Drótban olvasható.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Hozzászólások:
#2 Lőrincz L.
2015-01-30 19:10:37
Kedves Zenész !

Köszönöm a pontosítást, így helyes ! :)
#1 Zenész
2015-01-21 17:08:14
Kedves Laci: A levéllel kapcsolatban tennék egy kis ki igazítást nem "az országos ellátás több mint felét" hanem a hazai villamosenergia termelés több mint felét! Nem sértésmek szántam,de szerintem így helyes.
vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...