< />
2007. október 17.

OVIT Hírek

Nyugdíjas klub eseményei

Rendhagyó Nyugdíjas Klub-programot tartottunk szeptember 6-án, az Ovit ZRt.-nél.
Nyugdíjas Klubunk már több, mint 10 éve sikeresen működik. A havonta - átlagosan 30 fő részvételével - megtartott klubnapon tájékoztatást adunk a nyugdíjasainkat érintő kérdésekről, és különféle kulturális előadások keretében fotó és filmek segítségével hazai és külföldi tájakat, városokat, kirándulásokat ismerhetnek meg a résztvevők.
A szeptember 6-i klubnap délutánján ettől eltértünk. Fikó Bélá-ra, nyugdíjas munkatársunkra, munkásságára emlékeztünk. A megemlékezés gondolata már a júniusi temetés után megfogalmazódott. Az is indokolta ezt, hogy a temetésen kis létszámmal képviseltük társainkat, mivel a Budapesttől távoli Bordányban (Szeged melletti település) volt.
Fikó Béla 1951-ben került a vállalathoz (akkor még TÁVÉP volt) és vidéki (szerelésvezetőség) munkahelyeken dolgozott. Jó szervezőkészséggel rendelkezett, kulturális- és sportrendezvényeket szervezett. A 60-as évek végén a vállalat budapesti központjába került, a személyzeti osztályra, oktatási csoportvezetőnek. Óriási lehetőséget kapott a cég szakmai utánpótlásának biztosításához (Miskolc-Pereces Szakmunkásképző), de a vállalati dolgozók továbbképzésének megvalósításában is.
Gazdasági munkája mellett elkötelezett híve volt a vállalat kulturális- és sporttevékenységének szélesebb körű és színvonalasabb kibontakoztatásában is. Kiemelkedő sporttevékenységéért megválasztották az Ovit SE elnökének, melyet 25 évig látott el. Asztalitenisz-, labdarúgó- és túraszakosztályokat hozott létre. Sikeresen szereplő csapatokat állított össze az évente megrendezésre kerülő Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozókon (VOTT) való részvételre. Közkedveltté tette dolgozóink körében a magyarországi és külföldi gyalogos, autós és autóbuszos túrázást. Ilyenek voltak többek között a szomszédos országok: Szlovákia (Felvidék), Románia (Erdély), Ausztria (Burgenland) nevezetességeinek, műemlékeinek megtekintése. Megvalósította, hogy olyan fizikai dolgozók, nyugdíjasok és házastársaik is részt vegyenek ezeken a kirándulásokon, akik még sohasem voltak külföldön. Megszervezte és vezette az autóbuszos kirándulásokat nyugdíjasainknak és családtagjaiknak, akik évente öt alkalommal utazhattak országunk szép tájainak, nemzeti nevezetességeinek megtekintésére.
A klubnapra - a rossz idő ellenére is - nagyon sok, közel 50 fő nyugdíjastársunk eljött. Meghívottként megjelent özv. Fikó Béláné, akit Polczer Ferenc, a Nyugdíjas Bizottság elnöke és Aklan Attiláné klubvezető köszöntött. Ezután Fikó Béláné kért szót. Nagyon sok szeretettel köszönte meg az együttérző szavakat és anyagi segítséget, majd átadta a három nagy fényképalbumot, melyek Béla több évtizedes Ovit-os fotóit tartalmazták. Ezt követően - hála a modern technikának - az emlékdélután résztvevői kivetítő segítségével egyórás műsorban láthatták, átélhették újra azokat a perceket, amelyeknek Bélával maguk is részesei voltak.
A Nyugdíjas Bizottság köszönetét fejezi ki a Schrott-családnak az archív anyagok rendelkezésre bocsátásáért és Kiss Ottónak a sikeres film elkészítéséért.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...