< />
Szerző: Polgár Tibor
2008. november 26.

NyugdijatTagozat Hírek

Tájékoztató (2008. november 26.)

Többek között az egészségügyi reform, az új Fejlesztési Terv időarányos végrehajtásáról és a gazdálkodásról esett szó.
Az egészségügyi ellátásban várható változások nyugdíjasokra vonatkozó kérdései.
A háziorvosok helyzetének javításában, az alapellátásban, különös tekintettel a kistérségekben, biztosítani kell a területi integráció kialakítását. / esélyegyenlőség/.
Sürgősségi ellátás fejlesztésében az alapellátásban használatos sürgősségi táska, defibrillátor biztosítása.
Járóbeteg-szakrendelői rendszer megerősítése, Itt a négy alapszakma: sebészet, belgyógyászat, szülészet-nőgyógyászat, gyermekgyógyászat, folyamatos működtetése kívánatos. Ezen belül az egy napos sebészeti beavatkozások is elvégezhetőek lennének.
Szükségesnek tartjuk idős korban a rendszeres egészségügyi állapot felmérést.
A cél: a readaptáció és rehabilitáció feltételeinek megteremtése a nyugdíjasok életvitelében. A nyugdíjas éveink minősége nagymértékben függ saját életvitelünktől, de fontos a mikro és makro környezet hozzáállása.
Az Új Magyarországi Fejlesztési Tervben a nyugdíjasok életkörülményei alakulásában a Képviselet tevékenysége annak sajátos jellege következtében csak közvetve, az állami szervek és a kapcsolódó felső- és elvi szintű civil érdekérvényesítési partnerség útján realizálódik.
Az a NFT előkészítési - középtávú tervezési folyamatában érvényre jutott "eredmény”, hogy az idős korosztály speciális igényeinek mellőzésével az induló NFP 3-5 évi szívós partnerségi érveléssel a jogos társadalmi követelés szintjére emelkedett, egyben a tervezési folyamatba is beépült. Mintegy igazolta a kormányzat időszakában a nyugdíjasokat kedvezően érintő, politikai döntésen elkötelezettségen alapuló intézkedések hitelességét. Emellett a Képviseletnek a jogalkotás és az idősjogok érvényesítésében folytatott, partnerségi tevékenységét is alátámasztotta.
A bevételek 53,8 %-ban, a kiadások 73,3 %-ban teljesültek.
Reményeink szerint a II. félévben a bevételek összege oly mértékben megnövekszik, hogy a költségvetés teljesítése megközelíti a 100%-ot. A kiadások során továbbra is a takarékos gazdálkodásra törekszünk.

Budapest, 2008. november 28.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...