< />
2011. november 8.

NyugdijatTagozat Hírek

Nyugdíjas Tagozat ülése

Az EVDSZ Nyugdíjas Tagozata 2011. október 17-én ülést tartott az MVM Zrt. Székházában. Először Dr. Hegyesiné Orsós Éva, a NYOK új elnöke a Képviselet jelenlegi és jövőbeli helyzetéről beszélt, majd Dr. Falus Ferenc, a NYOK egészségügyi szakértője az egészségügy helyzetéről adott tájékoztatást.

Orsós Éva többek között elmondta, hogy a NYOK-ot jelenleg 41 tagszervezet képviseli kb. 1,5 millió fővel. Az érdekvédelmi-érdekképviseleti munkában nagyon lényeges az időskorúak biztonsága. Sajnos nincs párbeszéd a mostani kormány és az idősek között. Bár mostanában alakult meg az Idősügyi Tanács, de abban csak egy idősügyi szervezet működik, a Polgári Egyesület. Ezért nagyon lényeges az összefogás. A szociális biztonság mellett még nagyon fontos az egészség és a közösséghez való tartozás kérdése, valamint a szabadidő hasznos eltöltése és a rólunk alkotott kép megfogalmazása (pl: nyuggerek).
A továbbiakban beszélt egy tizenkét fős Konzultációs Tanács létrehozásáról, az Alapszabály és a Szervezeti Szabályzat módosításáról, valamint arról, hogy megalakult a Dimenzió biztosító társaság, amely az időskorúak érdekeit képviseli.
Végezetül Dr. Falus Ferenc az egészségügy helyzetéről beszélt.


Polgár Tibor
EVDSZ Nyugdíjas Tagozat elnöke

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...