< />
2011. április 14.

NyugdijatTagozat Hírek

Nyugdíjas Tagozat ülése

Az idősügyi stratégia megvalósításának tapasztalatairól dr. Pálffy Gyula, a NYOK Közgazdasági Bizottság elnöke adott tájékoztatást. Előadásában beszélt arról, hogy különösen az önkormányzatok fejtettek ki ezzel kapcsolatos tevékenységet, de az Idősügyi Tanácsok is kiemelten foglalkoztak vele. Sajnos a nyugdíjasok biztonsága nem kellőképpen valósult meg, nincsenek megfelelő egyeztetési tárgyalások. Kiemelte, hogy a civil szervezetekkel és az önkormányzatokkal együtt kell működni a feladatok végrehajtásában. A NYOK-nak az Önkormányzati Minisztériummal megállapodása van, csak végre kell hajtani az abban foglaltakat.

Második napirendként dr. Szilágyi József EVDSZ elnökhelyettes időszerű szakszervezeti tennivalókról számolt be. Többek között beszélt az OÉT rendszertelen összehívásáról, a sztrájkszabályozás és a táppénz korlátozásáról, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj esetleges megszűnéséről. Továbbá beszélt arról, hogy a bér- és szociális megállapodást megkötötték a gazdasági vezetéssel és a bértarifa is kidolgozásra került. Az együttműködést erősíteni kellene különösen a konföderációk között, de ágazati szinten is.

Végül beszélt az április 9-i nemzetközi demonstrációról, hogy minél többen vegyünk részt rajta és ezt kérte a Nyugdíjas Tagozat tagjaitól is. Az EVDSZ előreláthatólag kb.1600 fővel vesz részt a demonstráción.


Befejezésül Begitter Henrikné ”A hogyan tovább nyugdíjrendszer” című konferenciáról, Polgár Tibor pedig a közelgő NYOK választásról adott tájékoztatást.Polgár Tibor
EVDSZ Nyugdíjas Tagozat elnök

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...