< />
2015. május 21.

MVM TSZSZ Hírek

MVM TSZSZ SAJTÓNYILATKOZAT a 2015. május 22-i brüsszeli demonstráció kapcsán

Előzetes
A sajtóban olyan hírek kerültek napvilágra, melyek szerint Pakson nagymértékű létszámleépítésre kerül sor.
További hírek szerint menesztik a cég vezetését, mert az elbocsátásokat a biztonságos üzemre veszélyesnek tartják.

A szakszervezetek osztják azon szakértők nyilvánosságra került véleményét, miszerint az intézkedés veszélyeztetheti az erőmű biztonságát. Az Energiapolitika 2000 Társulat állásfoglalása

A kormány a magyar menedzsment helyére külföldi menedzsereket kerestet fejvadász cégekkel, jelentette be 2015 május 14-én Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Többek szerint, mindezek hátterében a Brüsszel által követelt „átláthatósági kényszer” valószínűsíthető.

Ebben a helyzetben a szakszervezet a következő lépéseket teszi:

  1. Kéri az MVM Zrt. elnök- vezérigazgatóját, Baji Csaba urat, hogy e témában az MVM csoport Érdekegyeztető és Konzultációs Fórumát soron kívül hívja össze, hivatalos tájékoztatás céljából. Rendkívüli ÉKF összehívását kezdeményező levél
  2. Az MVM csoportnál működő szakszervezet (MVM TSZSZ), valamint a paksi atomerőműnél működő két szakszervezet (PADOSZ, MÉSZ) közös levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, melyben segítséget kértek a miniszterelnöktől, valamint egyeztető tárgyalást javasolnak.
  3. A szakszervezetek a nemzetközi vonatkozások miatt demonstrációt szerveznek Brüsszelben. Erre 2015. május 22-én 12 órai kezdettel kerül sor az európai parlament előtt. A szakszervezetek konzultációt kezdeményeznek az EU Energia Biztosával, illetve képviselőivel. A szakszervezetek hathatós segítséget kértek és kapnak az EPSU-tól, (az európai közüzemi, közszolgálati szakszervezettől), melynek főtitkárával a demonstrációt követően egyeztető tárgyalásra is sor kerül.
  4. Amennyiben érdemi és megnyugtató válasz nem érkezik a döntéshozóktól, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozóinak körében május 26-tól aláírás gyűjtési akció indul, melyben a munkavállalók kifejezik elégedetlenségüket, továbbá sürgetik a tárgyalások megkezdését. Az aláírásgyűjtéssel párhuzamosan a szakszervezetek szolidaritást fognak kérni a villamosenergia-ipar valamennyi szakszervezetétől és annak szövetségétől az EVDSZ-től, valamint szolidaritást fognak kérni a LIGA valamennyi tagszakszervezetétől és annak vezetőitől.

Szerző: Gál Rezső

e-mail: rgal@vd.hu

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Hozzászólások:
#4 Téglás József
2015-05-26 15:17:19
http://www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20150523/klub20150523-155854.mp3
6,56 perctől
#3 Téglás József
2015-05-26 15:14:37
http://www.klubradio.hu/data/files/szilagyi_jozsef_mvm_brusszel.mp3
#2 Doma Árpádné
2015-05-23 08:06:27
Egyetértek Dr Kiss Mihály véleményével, Lázár Úr egy laboránst is kísérgethetne csak egy napig és rájönne mitől döglik a légy!
#1 Dr Kiss Mihály
2015-05-21 11:51:04
Az atomerőműnél működő PADOSZ korábbi vezetőjeként sok mindent megéltem, de olyanra még nem volt példa, hogy egy 100%-ban állami tulajdoban lévő, a biztonságot mindennél előrébb valónak tartó mű élére külföldi menedzsmentet kerestek volna. Aki ilyen gondolatra vetemedik az még életében nem látott működő atomerőművet és nincs tisztában az emberi tényező biztonságra gyakorolt hatásával. Javaslom, hogy Balogh Tibi barátom invitálja meg Lázár János urat egy napi munkára a gőzfejlesztő belsejébe. Talán az kijózanítaná!
vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...