< />
2014. január 13.

MVM TSZSZ Hírek

Rendkívüli ÉKF ülés a prémiumok, jutalmak visszafizetésével kapcsolatban

2014. január 13-án rendkívüli MVM Érdekegyeztető és Konzultációs Fórum volt. Ezt a munkavállalói oldal kérte, melynek előzménye az volt, hogy MVM TSZSZ elnöke, Gál Rezső 2013. december 20-án levelet írt Márton Péter MNV Zrt. vezérigazgató úrnak két témában. Az egyik a jutalmak és prémiumok visszafizetése a másik téma pedig a 2014. évi társaságcsoporti bérmegállapodás.

A 2014. január 13-i ÉKF ülésről részletes emlékeztető készül, de előzetesen annyit jelzünk, hogy a munkavállalói oldal az Mt. 272 §. 4. pontja alapján tájékoztatást kért a 2013-ban kifizetett nettó 2 MFt feletti prémiumok, jutalmak visszafizettetése tárgyában. A témában Fluck Benedek az MVM Zrt. humán erőforrás vezérigazgató-helyettese, a munkáltatói oldal szóvivője szóbeli tájékoztatást adott a kialakult helyzetről az MNV Zrt. utasításairól, valamint ennek okán az érintett munkavállalók felé tett lépésekről.

Ezt követően a munkavállalói oldal szünetet kért és az alábbi határozatokat hozta:

  1. 1A kialakult helyzetet rendkívül aggályosnak és jogszerűtlennek ítéli meg, ezért az MVM TSZSZ részletesebb véleményt kíván kialakítani és ezen véleményét közölni a munkáltatókkal az Mt. 272. § 5. pontja alapján. Ahhoz, hogy ez a szakszervezeti vélemény megalapozott legyen a szakszervezet kéri a munkáltatói oldalt, hogy részletes írásbeli tájékoztatást nyújtson az adott ügyben.
  2. A munkáltatói oldal a teljes információ birtokában szakértői jelentést kíván összeállítani, melyet konzultáció céljára megküld a munkáltatói oldal számára is.
  3. Az MVM TSZSZ megvizsgálja, hogy adott kérdéskörben ombutstmani eljárás kezdeményezés indítható-e és ha igen ezt meg kell tenni.
  4. Az MVM TSZSZ írjon egy levelet Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz melyben adjon egy tájékoztatást a kialakult helyzetről és kérjen segítséget annak megoldása ügyében.


A szünet után a munkavállalói oldal szóvivője az MVM TSZSZ határozatokról tájékoztatást adott a munkáltatók számára. Fluck Benedek ígéretet tett az írásos dokumentumok átadására.

Gál Rezső tájékoztatást adott arról, hogy a mai nappal volt a LIGA elnökségi ülése, ahol kérdést kérte napirendre venni. Ez megtörtént és a LIGA Szakszervezetek is megteszi a szükséges lépéseit.

Egyebek keretén belül a szakszervezeti oldal képviselője jelezte, hogy rendes MVM ÉKF ülést kezdeményez abból a célból, hogy a Felek kössenek megállapodást a 2014. évi társaság csoportszintű bér- és szociális kérdésekről. Előzetesen jelezte, hogy mind az országos bérajánlásnak, mind az EVDSZ álláspontjának megfelelően 3,5%-os keresetszínvonal növekedést javasol a szakszervezeti oldal.

Felek megállapodtak arról, hogy erre az ÉKF ülésre január utolsó hetében került sor, a január 23-i Villamosenergia-ipari Ágazati Párbeszéd Bizottság ülést követően kerül sor.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...