< />
2013. augusztus 9.

MVM TSZSZ Hírek

Az MVM Csoportnál a reálkeresetek megőrzését garantáló ajánlatot fogadtak el

Az MVM Csoportnál sikeresen lezárultak a 2013. évi bértárgyalások. Az MVM vezetése a felelős gazdálkodást szem előtt tartva, az integrált nemzeti energetikai társaságcsoport jövedelemtermelő és költségviselő képességét figyelembe véve, a reálkeresetek megőrzését garantáló 2,6%-os fejlesztést ajánlott, amelyet az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége mindkét fél érdekét szem előtt tartva elfogadott.

Mindkét fél a 2013. évi bértárgyalás során a megegyezésre törekedett. Elsődleges cél volt, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának ajánlását, illetőleg az MNB inflációs előrejelzését is figyelembe véve a megállapodás is gondoskodjon a munkahelyek és a reálkeresetek megőrzéséről, garantálja a foglalkoztatás biztonságát, valamint a munkavállalók számára fontos értékek megtartását. Ugyanakkor kiemelt szempont volt az új munkahelyek teremtéséhez szükséges források megőrzése is.

Az integrált energetikai társaságcsoport arra törekszik, hogy kihasználja piaci növekedési lehetőségeit, teljesítse a tulajdonosok elvárásait, és garantálja Magyarország ellátásbiztonságát. Ez a stratégia a munkavállalók előtt is további lehetőségeket nyit meg.

Az energetikai iparágban az MVM Csoport bér- és jóléti juttatásainak színvonala kiemelkedő. A társaságcsoportban végzett belső felmérések is azt mutatják, hogy a munkatársak elégedettek a javadalmazással, az elkötelezettség, a lojalitás országos szinten is kimagasló, amit a Csoport és a tagvállalatok vezetése tovább kíván javítani.

Figyelembe véve az európai és világgazdasági helyzetet, a megállapodások megkötése biztonságot, tervezhetőséget nyújt és garantálja a munkavállalók számára fontos értékek megőrzését.

Az MVM Csoport 2013. évi csoportszintű bér- és szociális megállapodása

MVM csoportszintű megállapodás a munkakör értékelési- és besorolási rendszer alapelveiről és a bérpolitikai célkitűzésekről

Szerkesztette: Kádi Tünde

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...