< />
2013. június 26.

MVM TSZSZ Hírek

FELHÍVÁS DEMONSTRÁCIÓRA!

Mivel az MVM társaságcsoporton belül a folyamatos egyeztetések, valamint az ágazati, és az országos bérajánlás megszületése ellenére sem sikerült a mai napig megegyezni az idei bérekről, a területén működő szakszervezetek sztrájkbizottságot alakítottak, és 2013. július 2-án, 10.00 órakor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt demonstrációt tartanak. A demonstrációt megelőző események, levelezések.

A demonstráció időpontja: 2013. július 2. 10.00-12.00
A demonstráció helyszíne: Budapest, XIII. Újpest rakpart Gogol utca és Ipoly utca közti szakasza.

Az MVM csoport Érdekegyeztető és Konzultációs Fórum szakszervezeti oldala, az MVM TSZSZ tárgyalódelegációja eredménytelennek tartja a 2013. június 14-én lefolytatott MVM társaságcsoport szintű bértárgyalást. A munkavállalói oldal a 3,1% kereset színvonalnövelést és a szociális ellátások reálértékének megőrzését kezdeményezte (bérmegállapodás tervezet itt), és indoklásukban – többek között – megerősítették, hogy ajánlásként korábban mind a Villamosenergia-ipari Ágazati Párbeszéd Bizottság keretein belül aláírt ágazati megállapodásban, mind a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán aláírt megállapodásban is a nettó keresetek reálértékének megőrzése szerepel.
A munkáltató egyéb érvelések mellett bejelentette, hogy az országos bérajánlásról csak a sajtóból értesült, erről hivatalos tájékoztatást a mai napig nem kapott. A mozgóbér-keret terhére 1,6%-os alapbérfejlesztést, és a jóléti és szociális kiadások változatlanul hagyását javasolta.
A szakszervezet a munkáltatói oldal javaslatát nem fogadta el, fenntartotta korábban jelzett álláspontját, valamint egyebek mellett felhívta a munkáltató figyelmét arra, hogy értékelésük szerint az MVM csoport 2012. évi gazdasági eredményei megalapozzák a munkavállalói elvárások teljesülését.
Az MVM TSZSZ vezetősége bejelentette, hogy kész további tárgyalásokat folytatni, de egyúttal jelezte azt is, hogy sztrájkbizottságként – 2013. július 2-ára 10:00 órai kezdettel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székháza elé – megkezdte a tüntetés szervezését. Amennyiben a tüntetés időpontja előtt a bérmegállapodás aláírásra kerül, a tüntetés elmarad.


Az MVM TSZSZ ezúton is felhívással él a Munkavállalók felé: Vegyetek részt a demonstráción!



A FELHÍVÁS innen letölthető

A rendőrségi engedély jegyzőkönyve itt olvasható

Szerkesztette: Kádi Tünde

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...