< />
Szerző: Gál Rezső
2015. április 30.

MVM TSZSZ Hírek

MVM Csoport Érdekképviseleti Fórum

Az MVM csoportszintű Érdekegyeztető Konzultációs Fórum keretén belül már hagyománnyá vált az elmúlt évet értékelő, a jövő évet megalapozó kibővített fórum megtartása, melyen április 24-én közel százan – az üzemi tanács és a szakszervezeti tisztségviselők, valamint a tagvállalatok HR vezetői – vettünk részt.

Az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Baji Csaba Sándor úr és Simon Csilla az MVM Zrt. mb. humán erőforrás igazgatója, előadásokat tartottak és válaszoltak a munkavállalói kérdésekre.

A programot Gál Rezső, az MVM TSZSZ elnöke nyitotta meg, aki egyben a rendezvény moderátora is volt. Ezt követően Baji Csaba elnök-vezérigazgató tartott előadást az MVM csoport 2014-es eredményeiről és a 2015-ös évben a cégcsoport előtt álló kihívásokról.

Előadásában áttekintette 2010 óta eltelt időszak eredményeit, az MVM növekedési pályáját, ezzel kapcsolatosan a szabályzói környezet változását és a regionális energiapiacok alakulását.
Előadásának egyik fő gondolata volt, hogy az MVM csoportnak a gyorsan változó környezetben is meg kell őriznie az alkalmazkodó képességét, rugalmasságát és folyamatos megújulásra való törekvését.

Ismertette a 2010-2014-es évekre vonatkozó pénzügyi mutatókat és a 2015. évi fő tervezési számokat, kiemelve azt, hogy a 2010-2014-es időszakban az MVM csoport 622 milliárd forinttal járult hozzá a költségvetés bevételeihez.
Az eredmények is igazolják a cégcsoport üzleti stratégiájának megalapozottságát. .

Bemutatta a 2015. évre vonatkozó kiemelt stratégiai és szervezeti feladatokat, valamint az emberi erőforrás feladatok legfontosabb célkitűzéseit és a humán erőforrás fejlesztés, motiválás és javadalmazás terén elért eredményeket.
Elmondta, hogy az MVM Csoport versenyképes javadalmazási csomagot biztosít a munkavállalóinak, melynek kiemelt elemeiről és azok mértékéről, évről-évre csoportszintű bér- és szociális megállapodást köt az érdekképviseletekkel.
Kiemelte, hogy a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői között kiegyensúlyozott és jó az együttműködés, a Kollektív Szerződésekben rögzített jogosultságok kiszámítható viszonyokat teremtenek mindkét fél számára, megőrizve a munkavállalók számára fontos értékeket.

Ezt követően bemutatta az MVM csoport leányvállalatainak 2014-es év főbb eredményeit és a 2015 évi üzleti célkitűzéseit, majd előadása bejezését követően a fórumon felvetett kérdésekre adott részletes választ.

Szünet után Simon Csilla az MVM Zrt. mb. humán erőforrás igazgatója tartott előadást, melynek keretében bemutatta a csoport szintű javadalmazási rendszer kialakításának folyamatát és az elért eredményeket,

Elmondta, hogy a csoportszintű egységes munkavállalói besorolási- és javadalmazási rendszer bevezetésével a munkakörök racionalizálásra kerültek, a munkavállalók besorolása megtörtént az egyes munkaköri kategóriákba, illetve kialakításra került a csoportszinten egységes fizetési sáv rendszer és a munkavállalók felzárkóztatásra kerültek a besorolási kategóriák minimum értékeire.
Tételesen ismertette az egyes kategóriákba besorolt munkavállalói létszámot, kiemelve, hogy a munkavállalók kétharmada a magasabb kategóriákba (HAY 12-15) került besorolásra, mely azt bizonyítja, hogy az MVM csoport munkavállalói magasan kvalifikált, jól felkészült szakemberek. Beszélt a munkavállalók megtartásával, ösztönzésével kapcsolatos célkitűzésekről és a munkakör értékelési és besorolási rendszer karbantartásáról.

Előadásának következő részében összegezte az újonnan bevezetett egészségbiztosítási rendszer tapasztalatait, az egészségbiztosítási juttatásba belépettek létszámát és a lebonyolított vizitszámokat, melyek azt mutatják, hogy a munkavállalók nagy számban veszik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, elmondta azt is, hogy több mint ezer kolléga döntött úgy, hogy a szolgáltatásba közeli hozzátartozóit is bevonja.
Tájékoztatást nyújtott arról, hogy május hónap folyamán a HR terület valamennyi munkavállalóhoz eljuttat egy kérdőívet, melyben az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos véleményeket gyűjtik össze és az eredmények ismeretében teszik meg a szükséges intézkedéseket. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a munkavállalók minél többen vegyenek részt éves szűréseken, hogy a juttatás bevezetésével összefüggő prevenciós célkitűzések megvalósuljanak.

Előadásának további részében szólt a csoportszintű kollektív szerződés bevezetésével kapcsolatosan eddig elvégzett munkáról a tárgyalások státuszáról.

A jelenleg zajló elkötelezettség mérés kapcsán bemutatta a felmérés ütemezését, a kitöltési arányokat és szólt az elkötelezettséget befolyásoló tényezőkről és a felmérés eredményeivel összefüggő akciótervezés és megvalósítás szükségességéről és annak folyamatáról.

Végezetül az írásban és szóban feltett kérdésekre válaszolt.

Véleményem szerint, a fórum betöltötte a hozzáfűzött reményeket és jó hangulatban, széles körű információt adott a cégcsoport előtt álló kihívásokról, ahol lehetőség volt a partneri párbeszédre, melynek során számos fontos kérdésre választ kaptunk.
Végezetül az MVM vezetősége a megjelenteket egy állófogadásra hívta, mely alkalmat adott az ebéd közbeni beszélgetésekre.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...