< />
2016. május 13.

MVM TSZSZ Dokumentumok

Megszületett az MVM csoportszintű bérmegállapodás

Tájékoztatunk Benneteket, hogy 2016. május 12-én aláírásra került az MVM Csoport 2016. évi csoportszintű bér- és szociális megállapodása, ez alapján a helyi szintű megállapodások megkötése folyamatban van.

A Munkáltató és az Érdekképviseletek a munkaerő-piaci viszonyokhoz, az MNB aktuális inflációs előrejelzéséhez és a társaságok teherbíró képességéhez igazított 3%-os keresetfejlesztésről kötöttek megállapodást azzal, hogy a keresetfejlesztésen belül 3%-os átlagos alapbérfejlesztés kerül végrehajtásra, lehetőség szerint a május havi munkabérek elszámolásával egyidejűleg, 2016. január 1. napjára visszamenőleges hatállyal.

A megállapodás megerősíti a 2015. december 1-jén kötött csoportszintű szociális- és jóléti célú megállapodásban foglalt béren kívüli juttatásokat és azok mértékeit, továbbá rendelkezik az infláció kezeléséről, valamint arról is, hogy az MVM Csoport stratégiai célkitűzéseinek erősítése érdekében az EBITDA mutató túlteljesítése esetén fizethető egyszeri juttatásról a Felek tárgyalásokat folytatnak.

Az alapbérfejlesztés végrehajtására vonatkozó szabályokat és a csoportszintű bér- és szociális megállapodást a CsH-12. Csoportszintű Határozat tartalmazza, mely a dokumentumtárban mindenki számára elérhető.

A megállapodást jó kompromisszumnak értékeljük, mely hozzájárult ahhoz, hogy az energetikai iparágban az MVM Csoport bér- és béren kívüli juttatásainak színvonala továbbra is kiemelkedő legyen a versenytársak között.
Ezúton is szeretnénk megköszönni a tárgyaló felek felelősségteljes munkáját, akik mind a munkavállalók, mind a munkáltató szempontjából elfogadható megállapodást dolgoztak ki.

Az MVM csoport 2016. évi bér- és szociális megállapodása

Csiba Péter s.k..
MVM Zrt. elnök-vezérigazgató

Gál Rezső s.k.
MVM TSZSZ elnök

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Hozzászólások:
#1 Oláh József PADOSZ
2016-05-17 10:11:05
Én a testületünkben nem támogattam ennek az aláírását. Már csak azért sem mert ez nagyban rontja az ágazati megállapodás sikerességét. Ezzel sajnos az MVM csoport is beálltak azoknak a sorába akik cselekedeteikkel kinyilvánították, hogy nincs is szükség EVDSZ-re.
vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...