< />
2012. október 19.

MVMDSZ Portré

MVM Dolgozóinak Szakszervezete – Urbán Erika

Urbán Erika az MVM Magyar Villamos Művek ZRt. dolgozója. Kedvessége, mosolygós természete közismert, az iparági kollégák tudják ezt. Viszont van még valami, mely még ismertebbé és elismertté teszi Erikát: Az asztalitenisz sportágban mutatott kiváló tehetség számos bajnoki címmel és díjjal büszkélkedhet.

-Mivel foglalkozol, mióta dolgozol az MVM-ben, illetve az MVM NET-nél?

-2003. augusztus elsejétől dolgozom az MVM-ben. Belépésemkor a Számviteli Osztályon dolgoztam előadóként, pénztárosként, majd 2007. novemberétől a Távközlési Osztályon szintén előadóként. Az MVM NET Zrt. 2012. március 1-jei hatállyal indult, ide jogfolytonosan kerültem át a Szolgáltatási és Kereskedelmi Igazgató asszisztenseként.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a szakszervezettel, az érdekvédelemmel, vagy munkavédelemmel?

-Belépésem óta vagyok tagja a szakszervezetnek.

-Milyennek tartod a hatékony érdekvédelmet?

-Szerintem nagyon jó dolog, a dolgozóknak bizonyos fokú biztonságot ad.

-Szerinted, hogy áll most az érdekvédelem és a szociális párbeszéd helyzete hazánkban, van-e befolyásoló ereje a demonstrációknak manapság?

-Az igazság az, hogy nem nagyon foglalkozom ilyen mélységében a szakszervezet működésével, szerintem a demonstrációk még hazánkban nem érték el azt a hatékony szintet, hogy befolyásolni tudják a demonstrációkat kiváltó okokat.

- Miben tudsz segíteni a dolgozóknak, azaz a gyakorlatban miként vagy szakszervezeti tag?

-Sajnos a gyakorlatban „sehogy sem” vagyok szakszervezeti tag, a dolgozóknak úgy tudok segíteni, ha megkérnek valamire. Például a mostani sportnapra, hogy segítsek. (MVM DSZ I. Sportnap 2012. október 13.- A Szerk.)

-Miként lehet népszerűsíteni az érdekvédelmet, illetve hogyan lehet tudatni az emberekkel, hogy ez fontos?

-Az emberekben szerintem akkor tudatosul valamiről, hogy fontos, ha konkrét történés, esemény, úgymond bizonyító, „kézzel fogható” dolog bebizonyítja, hogy igenis fontos. A népszerűsítésre sajnos nincs ötletem.

- Hol laksz, mit csinálsz a szabadidődben?

-Budapesten lakom, két nagy fiammal élek együtt, így a szabadidőm bevásárlással, főzéssel, mosással, takarítással telik. Meg persze minden héten egyszer az asztalitenisz.

- A cégnél sokan ismernek és a sporttal kapcsolatban adódik a kérdés: Mikor kezdtél ping-pongozni? Mit jelent számodra ez a sport?

-Nyolc éves koromban kezdtem el asztaliteniszezni. Hamar kiderült, hogy tehetséges vagyok, így az életem meghatározó része lett. Nagyon szeretem, most már csak csapatbajnokságban játszom, nagyon jó érzés egy csapatért küzdeni.

- Milyen eredményeid vannak, néhányat említs meg kérlek! Hogyan értékeled a villamosenergia-iparági asztalitenisz találkozókat?

-Régi eredményeim közül kiemelném a Serdülő és Ifjúsági Európa Bajnokságokon szerzett bronzérmeket, számtalan Országos Bajnoki címet valamint 14 évesen a legjobb felnőtt mezőnyben 7. helyezést értem el. Mostani eredményeim a Budapest 1/A. férfi csapatbajnokságban nyert mérkőzések, melyek az MVM csapatát segítik a jobb helyezések elérésében. A villamosenergia-iparági asztalitenisz találkozókat „imádom”, nagyon jó eseménynek tartom, a versenyzés mellett megismertem rengeteg embert, akikkel nagyon jó újra évről-évre találkozni.

- Milyen szakszervezeti rendezvényen vettél már eddig részt? Hogyan érezted magad az október 13-i MVM DSZ Családi és Sportnapon, ahol szervezőként voltál jelen?

-Voltam egy pár szakszervezeti gyűlésen még a Vám utcai épületben, meg több szakszervezeti kiránduláson is részt vettem. Az október 13-i MVM DSZ Családi és Sportnapon nagyon jól éreztem magam, örültem, hogy sokan eljöttek, minden program nagyon jól sikerült. Örülök, hogy segíthettem, és hozzájárulhattam a sportnap sikeres megrendezéséhez.

Forrás: U.E.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...