< />
Szerző: H.B.Z.
2012. szeptember 11.

MVMDSZ Portré

MVM Dolgozóinak Szakszervezete – Hegedűs Bite Zoltán

-Az érdekképviseletet fontosnak tartom, mikor idekerültem, még nem sokat tudtam a helyi szakszervezetről, de az osztályon dolgozó kollégák közül többen is aktív szakszervezeti tagok, rajtuk keresztül jutottam el a szakszervezethez.

-A hatékony érdekképviselet a vezetőségen, magán a vezető személyén is múlik. Sőt, mondhatom, a legfőbb ismérve, hogy a szakszervezeten keresztül mindig a dolgozók érdekeiért küzd, legyen szó akár munkakörülményekről, szociális juttatásokról, vagy bérezésről. A tagságomból kifolyólag, tájékozódom folyamatosan az aktuális történésekről itt a cégnél, társaságcsoportnál. Sajnos az országban lévő más szakszervezetek munkáját nem nagyon ismerem, viszont a saját céges szakszervezettel elégedett vagyok.

Sok embert, dolgozót megismertem az utóbbi években, illetve szívesen beszélgetek velük munkahelyi dolgokról, meghallgatom véleményüket és elmondom, én mit és hogyan látok. Leginkább az aktív tagokkal való kapcsolattartásban tudok segíteni, ha esetleg valamilyen kérdésük merülne fel a dolgozóknak. Az évek alatt világossá vált számomra, miért fontos a szakszervezet és miért van létjogosultsága. Elég elmondani, hogy a szakszervezet nélkül a cég „kirázhatja a nyakából” az olyan kérdéseket, mint a bérfejlesztés vagy a szociális juttatások kérdése. Ezek megléte mindenkinek fontos, oda fognak figyelni rá.
A munkavállalók is érdeklődnek, ám sokszor nem maguk kérdeznek rá a hírekre. Akik foglalkoznak a kérdéssel, azoknak kell tájékoztatni őket. Honnan értesülnek a hírekről? Attól függ, mikor futnak össze a konyhában de lehet, hogy e-mail-t vagy telefont is használnak.

Eddig nem sok rendezvényen voltam jelen, engem, mint a fiatalokat leginkább, a lazább programok mozgatnak meg. Amiről konkrétan tudtam, hogy szakszervezeti rendezvény idén, az az idei MVM SE Focikupa volt. Az üzemi tanács is rendkívül lényeges szervezet egy-egy vállalatnál. Most a választásokon is fontos, ki lesz jelöltből tag és póttag. Az üzemi tanács is az érdekképviselet egyik fajtája. Hasonló célokkal, mint a szakszervezet, de csak egy kisebb csoport, egy cég ügyeivel foglalkozik és másfajta kicsit a kapcsolata a cég vezetésével, illetve más jogkörök illetik meg, más kötelességei vannak. A munka megosztódik és kiegészül. Sajnos azt is észrevettem az évek alatt, sokan a saját munkájuk mellett nem nagyon figyelnek az ilyen dolgokra és nem is tudnak a szervezetről, tevékenységéről semmit. Szerintem sokan csak annyit tudnak róla, hogy le kellett menni, szavazni a tagokra, de lehet, hogy rosszul gondolom. Mindenesetre ezen változtatni kell és megválasztásom esetén is mindent megteszek a szélesebb körű kommunikációért.

Magamról annyit mondanék, jelenleg Budapesten élek, de egy Szeged melletti kis faluból származom. Szabadidőmben szeretek fotózni, biciklizni és nagyon szeretem a jó filmeket. A technikai sportokat kedvelem igazán, de egy-két focimeccset is szívesen megnézek. Bringázni szoktam illetve régebben eljártam a céges csapatba focizni.

(szerk: L. E.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...