< />
2008. augusztus 5.

MEVISZ Hírek

Olvasói levél

A múlt évben levelet kaptam a Magyar Autóklub vezetőségétől. Ebben arról értesítettek, hogy arra való tekintettel, hogy harminc éve vagyok a klub tagja, a jövőben tiszteletbeli klub tagnak tekintenek. Ez azt jelenti, hogy ezután nem kell tagsági díjat fizetnem. Ugyanakkor részesülök mindazon jogokban és kedvezményekben, amelyek a rendes klubtagokat megilletik.
Karácsony előtt a Klub gyöngyösi vezetősége egy találkozóra hívta meg a környéken lakó tiszteletbeli klubtagokat. Ennek keretében megköszönték eddigi ténykedésünket. Tájékoztattak bennünket az Autóklub munkájáról, valamint terveiről és kérték ezzel kapcsolatos véleményeinket és javaslatainkat.
Az idén van 60. éve, annak hogy szakszervezeti tag lettem. A szakszervezeti bizalmi közölte velem, hogy mostantól a nyugdíjas szakszervezeti tagok tagdíját 125%-kal megemelik 400 forintról 1000-re. Mivel ez a lépés az inflációt figyelembe véve érthető és indokolt. Természetesen kifizettem a megemelt tagdíjat Sokan azonban ezt nem vállalták és inkább megszakították több évtizedes szakszervezeti tagságukat (lehet hogy az intézkedésnek éppen ez volt a titkos célja?!).
Nemsokára kaptam egy levelet a Mátra Erőmű szakszervezeti bizottságától, melyben hivatalosan igazolták a szakszervezeti tagdíjam befizetését.
Íme a különbség két szervezetben uralkodó szemlélet között. Vajon nem lenne e célszerű a szakszervezetben erről kicsit elgondolkodni? Kardos Márton, Lőrinci


Kedves Kardos úr!
Hallgattassék meg a másik fél elve alapján megkérdeztük az üggyel kapcsolatban Medveczki Zsoltot, a MEVISZ titkárát:
– A tényszerűség kedvéért szeretném közölni a következőket: A MEVISZ nyugdíjasainak a tagdíja 1997-től 2005-ig 400 Ft/év volt. 2005-ben a bizalmi tanács fenntartva a gyakorlatot, miszerint nem kívánunk minden évben a nyugdíjasoknak tagdíjemelést végrehajtani, 1000 Ft/évben (83,33 Ft/hó) határozta meg az új tagdíjat, amit továbbra is jelképesnek ítélünk meg. A tagdíjat egész évben, bármikor be lehet fizetni.
Nyugdíjas szakszervezeti tagjaink ezen összeg többszörösét kapják meg különböző formákban az év folyamán: segélyek, buszkirándulás finanszírozása, karácsonyi ajándék, és így tovább.
Természetesen minden szakszervezeti tagnak az aktív munkavállalónak és a nyugdíjasnak is joga van ítéletet mondani a szakszervezeti tagdíj mértékéről, arányba állítani a befizetett összeget a kapott szolgáltatásokkal. Ez azonban egy szakszervezet, amely a szolidaritásról is szól. Erről érdemes lenne elgondolkodni!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...