< />
2008. augusztus 5.

MEVISZ Hírek

Egy főbizalmi kesergései

Szomorúan kellett tapasztalnom a július 8-i demonstráció szervezése közben, hogy azok a munkavállalók, akik évek óta elégedetlenkednek a szakszervezetek összefogásának hiánya miatt, most mikor végre van egy közös akció, mennyire érdektelenek lettek hirtelen. "Nem érek én rá ilyesmire, semmi értelme, úgy is az lesz, amit ők akarnak, lesztek ott elegen nélkülem is, nem szégyelled magad rájuk szavaztál és most ellenük mégy!”

Tisztelt munkavállalók! Egy-két dologban úgy vélem, fogalmi zavarok vannak. Más dolgoknál nem megfelelő a hozzáállás. A szak-
szervezet, mint olyan, addig támogathat bármely pártot (a legkevésbé rossz elvén), míg az hatalomra kerül. A tapasztalat azt mutatja, a mindenkori kormányok a tőke érdekeit részesítik előnyben. A szakszervezetnek, mint a munkavállalók képviselőjének kötelessége fellépni minden olyan döntés ellen, ami a munkavállalók rovására történik. A minisz-terelnöknek igaza van abban, hogy az utca nem lehet a tárgyalások színhelye, de ha az OÉT-ben nem hajlandók tudomásul venni a munkavállalók érdekeit, amíg a reformok helyett csak a megszorítások lépnek életbe, addig a szakszervezeteknek kötelessége minden eszközt felhasználni, hogy végre a hatalom gyakorlói is tudomásul vegyék, valódi, egyenlőbb teherviseléssel lehet csak az országot előrébb vinni. Nem csak mindent a legkiszolgáltatottabb rétegek nyakába rakni. A fekete- munkát kell megszüntetni, az adót mindenkitől beszedni, a fölösleges állami admi-nisztrációt leépíteni, a pazarlást megszüntetni! Mikor már ezek teljesültek, akkor kell megnézni, valóban szükség van-e megszorításokra.
Tisztelt Munkavállaló! Tudomásul kell venni, az úgy nem működik, hogy "lesztek ott elegen nélkülem is”, csak akkor lehetünk elegen, ha mind ott vagyunk. Sokan azt kérdezték, hol vannak a bizalmiak, SZB, ÜT-tagok, titkárok, stb. Magam is azt érzem, mikor kikérővel gyűlésre, oktatásra vagy esetleg külföldi útra kell menni, sokkal nagyobb az aktivitás. Tisztségviselő kollégák, gondoljunk erre mindig! A mi felelősségünk sokkal nagyobb, mint tagjainké, hisz minket választottak vezetőikké. Mi, akik ott voltunk július 8-án, a tüntetésen éreztük, Együtt Erősebbek Vagyunk. Van még, aki tesz valamit, ha kell és nem csak sír, meg panaszkodik! Remélem legközelebb, mikor hívnak bennünket, nemcsak ezrek, hanem tíz-, esetleg százezrek tapasztalják meg ezt a felemelő érzést. Biztos vagyok benne, hogy azután már az OÉT-ben is komolyan veszik a munkavállalók érdekeit. Ehhez kívánok erőt, egészséget, akaratot és akkor, Együtt Erősebbek Leszünk!

Tisztelettel
Tóth István
MEVISZ főbizalmi



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...