< />
Szerző: L. E.
2012. november 26.

Komlói Fűtőerőmű Portré

Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete titkár - Molnár László

A Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete titkára, Molnár László fontosnak tartja az EVDSZ-hez való tartozást, hiszen a tagszakszervezeteket – akár kicsi, akár nagy – csak erősíti a szövetségben való tagság, illetve mindez fordítva is igaz. Az erőmű ötezer lakás és mintegy száz egyéb fogyasztó fűtését látja el, a munkavállalók létszáma százhúsz fő, ebből szakszervezeti tag száz fő. Annak ellenére, hogy az erőműben a munkahelyi körülmények jók, még mindig elég nagy gondot jelent a váltóműszakos dolgozók rendezetlen munkaügyi helyzete és a váltóműszakos munkavégzés problematikája, amely mind sürgetőbben megoldásra váró feladat.

-A Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete 2009-ben alakult újjá. Erre azért volt szükség, mert korábban az erőmű a Pécsi Erőmű részeként működött, majd önálló cég lett. A szervezeti váltást a működésben lezajlott változtatásokat az érdekvédelmi szervezet is követte.

Az alapítást követően azonnal lefolytattuk a csatlakozást az EVDSZ-hez, szerencsére a többi tagszakszervezet segítőkészen fordult hozzánk, hamar kialakult közöttünk a munkakapcsolat.

Az iparág elég nagy még, a különböző társaságoknál dolgozóknak hasonló élethelyzetekkel, problémákkal kell megküzdeniük. Természetes, hogy ezekre a megoldást e nagy közösségben együtt keressük.

-Mikor kerültél kapcsolatba az érdekvédelemmel?

-1982 óta dolgozom itt, jelenleg kazángépészként. Munkaviszonyom kezdetétől szakszervezeti tag vagyok, huszonöt éve csoport bizalmi. A szakszervezet vezetőjévé 2009-ben választottak meg, mely bizalmat felelősséggel szolgálok, számomra fontosak a dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéért tett erőfeszítés.

-Kikre támaszkodhatsz nap mint nap munkád során, kik segítenek?

-Az erőműben létszámarányosan bizalmi csoportokat alakítottunk ki, így alapvetően egy kilencfős bizalmi testülettel dolgozom együtt. Bármilyen, munkavállalókat érintő kérdésben konzultálunk, majd a tisztségviselők személyesen felkeresik a dolgozókat és tájékoztatják őket, illetve kikérik a véleményüket – a különböző üzemrészekkel és a különböző műszakban dolgozókkal hatékonyabb így a kapcsolattartás. Természetesen szorosan együttműködünk a helyi üzemi tanáccsal, négy szakszervezeti bizalmi üt tag is. Az erőműben az érdekvédelmi tisztségviselők személyesen tartják a kapcsolatot a munkavállalókkal, így gyorsabb és hatékonyabb a tájékoztatás.

Molnár László Mánfán lakik családjával, egy nagyon szép tájon Pécs és Komló között. Mint mondja, a természet közelsége hozzátartozik az életükhöz. Természetesen pihenésre is szükséges időt szorítani. Már számos alkalommal épített műszaki berendezéseket, de igazi nagy hobbija a motorozás. Saját maga által készített „járgánnyal” gyakran jár a környékbeli motoros találkozókra, ahol – erre nagyon büszke – az ő motorját jobban megcsodálják, mint egy Kawasakit. Emellett mindig megragadja az alkalmat egy kis quadozásra a környéken, ekkor felesége is csatlakozik hozzá és együtt járják be a telket és a környékbeli erdőt-mezőt. Balesete nem volt, hiszen a biztonság az első, illetve amúgy „öregesen adja elő” a terepmotorozást a 250 köbcentis gépekkel, hiszen négy is van belőle a családban. A komolyabb elfoglaltságáról is szívesen beszél: Már 1979 óta énekel, kisebb és összeszokott kórusban pedig már tizenkét éve. A kórusmuzsika nagyon népszerű számos helyen, fellépésekre rendszeresen utaznak – adventi hangverseny, bornapok is szerepelnek a rendezvények között itthon és külföldön egyaránt. A motorozás és éneklés közül eddig egyetlen kis unokája talán választani fog, Lilien már majdnem két éves és nagypapája szeme fénye.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...