< />
2010. január 26.

IfjusagiTagozat Naptár

2010-04-15

Krízis és foglalkoztatás

2010. április 15 – 16.

A Krízis és foglalkoztatás című nemzetközi konferencián vett részt a Fiatalok Ligája képviselőjeként Majer István, a DÉMÁSZ Szakszervezet Ifjúsági Tagozatának elnöke április 15-16-án Pilsenben. Jelen voltak a lengyel, szlovén, szlovák, cseh, német és magyar érdekvédelmi képviselők, illetve a tulajdonosok küldöttei a nehézipar és a könnyűipar területeiről is.

A különböző országokból érkezett kormányzati képviselők a szakszervezetekkel közös megbeszéléseken vizsgálták meg az ismertetett módszereket és vitatták meg a határokon túlívelő együttműködési lehetőségeket a szociális párbeszéd tekintetében. A témák kifejtése során külön figyelmet szenteltek az előadók az érdekvédelem helyzetére a gazdasági válság folyamatában, illetve kiemelték azokat a tényezőket, amelyekben megváltoztak a kiútkeresések a dialógus során. A konferencián elhangzottakat Nikolaus Simon, a fő szervező Hans Böckler Alapítvány szóvivője összegezte és reményét fejezte ki, hogy az Otto Brenner, illetve a Friedrich Ebert Alapítványokkal rendezett 11. nemzetközi konferencia hasznosnak és folyatásra érdemesnek bizonyult minden résztvevő számára. A gazdasági válság megoldása sokkal hatékonyabb lehet, ha uniós szinten valósul meg az együttműködés a munkáltatók, a kormányzatok és a szakszervezetek részvételével és párbeszédével.

A két napos csehországi tartózkodás során nem maradhatott el a Pilseni Sörgyárban és a Skoda Gyárban tett szakmai látogatás. –Természetesen mindenki nagy reményekkel indult az üzemekbe, hiszen nagyon érdeklődtünk a híres sör készítése iránt. Nagy élmény volt a látogatóközpontban tett látogatás, mely során az ott levő csapokból magunk tölthettünk a korsóba sört. Végső soron nagyon hasznosnak értékelem a konferenciát, hiszen az európai államok és az ott zajló szociális párbeszéd folytatása és bővítése nagyon fontos a válság súlytotta tagországokban a munkavállalók tekintetében is – a szakszervezeteknek elkerülhetetlenül kiemelt feladataik közé tartozik – tájékoztatott Majer István.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...