< />
Szerző: Lóczy Erzsébet
2010. december 21.

IfjusagiTagozat Hírek

Új vezetés az EVDSZ Ifjúsági Tagozat élén

dr. Szilágyi József

A fiatalok képviselői az idei esztendő utolsó tagozati ülésén köszöntötték dr. Szilágyi Józsefet, az EVDSZ elnökhelyettesét, aki tájékoztatót tartott a szövetség aktuális tevékenységéről, a X. Országos Értekezlet fontosabb momentumairól és ajánlásokat tett a fiatal tisztségviselőknek a további feladatokról, valamint véleményt mondott az eddig végzett munkáról.

Az elnökhelyettes három fontos határozatot említett meg az országos értekezlet által meghozott döntésekből. Első és jelenlegi egyik legfontosabb feladat a tagtoborzás. Ebben a munkában fontos a tagozat szerepe, mivel képviselői tartják a kapcsolatot a pályakezdőkkel, a fiatal munkavállalókkal a helyi szervezetekben. Kiemelte az elnökhelyettes azt a momentumot, hogy a személyes kapcsolattartás a leghatékonyabb és legcélravezetőbb a munkavállalók tájékoztatására az érdekvédelmi tevékenységről. A másik fontos határozat, melyet az országos értekezlet hozott, az együttműködésről szól a hazai szakszervezetekkel, civil szervezetekkel és minden érdekvédelmi szervezettel, mely a munkavállalók érdekeiért küzd. Örvendetes kezdeményezés a tagozat együttműködése a VDSZ Ifjúsági Tagozatával. További, a fiatalokat képviselő szervezetekkel való kapcsolatfelvétel szükséges a jövőben is, illetve a Fiatalok Ligájával a folyamatos együttműködés. Az együttműködés keretében ismertette az elnökhelyettes az EVDSZ által elnyert európai uniós pályázatot is, amely az üzemi tanácsok és a szakszervezetek együttműködéséről szól nemzetközi szinten. A harmadik határozattal kapcsolatban elmondta:

-Az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata az évtizedek alatt elért vívmányok megőrzése. Ez az azért kiemelendő, mivel a jelenlegi politikai intézkedések olyan irányt mutatnak, melyek alapjában veszélyeztetik a szakszervezetek létét, számos érdekvédelmi jogtól megfosztva a munkavállalókat. Megemlíthető a nyugdíjpénztárak, helyzete, a tagdíjlevonás megtiltásának tervezett lépése a kormányzat részére, illetve a független tisztségviselőkre vonatkozó szabályozás megszüntetésének célja. Mindez alkotmányt sért és jogokat tipor, ezért fel kell készülnünk egy akciósorozat megtartására, demonstrációk megtartására, illetve más, nyomásgyakorló eszközök bevetésére a többi érdekvédelmi szervezettel együtt. A kormány elégséges szolgáltatásra vonatkozó tervezete – megvalósulása esetén - pedig teljesen kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat érdekeik érvényesítésének terén. A szándék nem titkolt, a szakszervezetek ne legyenek a munkáltatói telephelyeken, nem tudjanak kapcsolatot tartani a dolgozókkal, illetve ezáltal ne tudják a munkavállalók érdekeiket érvényesíteni- hangsúlyozta Szilágyi József. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a bér- és szociális kérdésekben történt, 2011. évre szóló megállapodásról is tájékoztató hangzott el, mely szerint a három fél megállapodása igen gyorsan végbement, az eddigiektől eltérően.

Budai-Markolt Annamária - Elektromos Szakszervezet

Az ifjúsági tagozattal kapcsolatban kijelentette az elnökhelyettes, örvendetes annak megújulása, a jó irányba való haladás, a törekvés a fiatalok összefogására, mely hatékony és látványos volt az elmúlt években.

-Javaslataim a továbbiakra nézve- folytatta az elnökhelyettes – a tagtoborzás kiemelt kezelésére vonatkozik, mely sok munkával jár, de enélkül nem érünk el eredményeket és a tagok számunkra a legfontosabbak. Ezen kívül javaslom a tagozat számára, a szövetségi vezetőség felé vélemények továbbítását, melyek tükrözik a fiatal munkavállalók álláspontját. Elengedhetetlen megszólítani a fiatalokat a munkahelyeken. Ez a demonstrációk és az előrelátható, számában növekvő akciók véghezviteléhez is szükséges, hiszen a szakszervezetnek meg kell védenie a munkavállalókat és meg kell védenie önmagát - hangsúlyozta dr. Szilágyi József.

Szabó Károly - MÉSZ

Harmath Péter a tagozat részére megtartotta a 2010. évi tevékenységről és a feladatok teljesítéséről szóló beszámolóját, melynek kiemelt eseményei voltak az ifjúsági találkozó, a sportnapon való önálló tagozati csapat-indítás, az éves oktatási program, üzemlátogatás, a saját tagozati megjelenés kihangsúlyozása.

Az EVDSZ Ifjúsági Tagozat képviselői

A tagozati ülés legfontosabb napirendi pontja volt az EVDSZ Ifjúsági Tagozat elnök és társelnök választása. Az eddigi elnök és társelnök, Harmath Péter és Hanol Zsuzsa előzetesen kinyilvánította, hogy nem indul a választáson. A választási szabályzat ismertetése után a jelen levő képviselők teljes létszámban szavaztak titkos szavazással, elsőként az elnök személyére tett jelöltekre. A végeredmény szerint az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának új elnöke Petrovicsné Skuczi Ágnes, az OVIT Tagszakszervezet Ifjúsági Tagozatának elnöke lett.

A szavazatok számlálása

Jelölt volt és szavazatot kapott még Bajnok Viktor, az ÉVISZ Ifjúsági Tagozatának elnöke. A társelnök személyének választása a szavazatok megoszlása, majd egyenlő eloszlása miatt négy fordulóban zajlott. A szavazás végeredménye alapján az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának új társelnöke Majer István, a DÉMÁSZ Tagszakszervezet Ifjúsági Tagozatának elnöke lett.

A szavazatok számlálása - újra

Társelnöki tisztségre jelöltek voltak még Szűcs József, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. Szakszervezet Ifjúsági Tagozatának elnöke, illetve Bajnok Viktor.

A tagozat új vezetésének gratulált Szilágyi József, majd meghívást adott az EVDSZ központjába egy megbeszélésre, melyen a két új vezető elmondja majd terveit és munkamódszereit, javaslatait a továbbiakra nézve a tagozattal kapcsolatban. Hanol Zsuzsa reményét fejezte ki, hogy a tagozat a jövőben még tovább erősödik és bővül, illetve felajánlotta személyes segítségét a továbbiakra nézve. A hagyományok megtartása mellett sok új ötletre és kreativitásra is szükség van, szükséges az előbbre vivő terveket tovább építeni. Harmath Péter megköszönte a tagozatnak az eddigi együttműködését és munkáját, illetve sok sikert és jó munkát kívánt az új elnöknek és társelnöknek.

A tagozat nevében Skuczi Ágnes emlékezett meg mindarról a sok éves és hatékony, illetve eredményes munkáról, melyet az elnök és társelnök végzett. Tevékenységük nem csupán jó, hanem valóban előre mutató volt.

Hanol Zsuzsa gyönyörű virágokat kapott

Az eddigi eredmények, a fundamentum letétele sokat segít abban, hogy erre valóban építkezni és építeni lehet. A megfelelő utat nem könnyű megtalálni, de Harmath Péter tevékenysége nagy mértékben segítette a közös munkát. Ezt követően a tagozat emlékplakettel és ajándéktárggyal köszönte meg az elnök és társelnök eddigi tevékenységét.

Elismerés az áldozatos munkáért - Köszönjük!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...