< />
Szerző: Lóczy Erzsébet
2010. augusztus 19.

IfjusagiTagozat Hírek

Részvétel a sportnapon, kapcsolatépítés, oktatás

A fiatalok értékeltek és meghatározták a további feladatokat

Elsőként Harmath Péter, az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke megköszönte azoknak a részvételét a sportnapon, akik a nevezéseknek megfelelően megjelentek Pakson és helytálltak a mérkőzéseken. A fiatalok a szövetség tagszervezeteinek csapataihoz képest kisebb számú csapatot állítottak ki, de a megjelentek részt vettek a póker, a teke, az íjászat, a streetball, a röplabda mérkőzéseken. A tagozat azért döntött a külön csapatban való indulás mellett, hogy ezzel is demonstrálja az ifjúság összetartását. Nehéz helyzetből indultak, hiszen a tagok alapvetően más tagszervezetek tagjai, így több helyről érkeztek, a sportágak terén még nem játszottak együtt. Ennek ellenére az elnök nagyon jónak értékelte a versenyeket és elismerte a kitartást, melyet a csapattagok mutattak fel.

Szűcs József hozzászólásában kijelentette, hogy rendkívül jónak vélte a szervezők munkáját, a programokat. A pókerjátékokban vett részt és dicsérte a versenybíró munkáját, aki minden felmerülő problémát – a versenyzők közötti feszültségeket – kiválóan rendezett el. Azok a versenyzők, akik már profi kártyajátékosokként indultak, előnyt élveztek az amatőrökkel szemben. Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Kft. Szakszervezetének keszthelyi képviselője reményét fejezte ki végül, hogy a továbbiakban, vagyis a következő sportnapon még több fiatal jön el a jelentkezéseknek megfelelően. Ez fontos, hiszen minden rendezvényen szükséges kinyilvánítani a fiatalok összetartozási szándékát iparágon belül.

Harmath Péter válaszában azon véleményét fejezte ki, hogy nem róható fel a tagszervezetek által kiállított csapattagoknak az, hogy nyerni akarnak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legjobb tudású játékosokat indítják a versenyeken. Ez az iparági sporttalálkozókon sincs másként.

Lóczy Erzsébet, a VIKSZ képviselője elmondta, egyetért azzal, hogy a nagyobb létszámú csapat kiállításának lehetősége egyszerűbb azoknál a tagszervezeteknél, amelyek taglétszáma nagyobb. Ez természetes, ezért kell arra törekednie a tagozatnak a továbbiakban, hogy minél több fiatalt tudjon megnyerni az ifjúsági tagozat az ilyen versenyeken való indulásra. Ha az esélyek nem is voltak teljesen egyenlőek, a létszám és a gyakorlat szempontjából, a részt vett tagok kiválóan érezték magukat a három nap alatt a vidéki városban. A városismereti és környéke verseny elnezvezése nem hiába volt „és környéke”, mint kiderült a tájvédelmi körzet megismerése volt a fő cél.

A képviselő remek kirándulásként könyvelte el, hogy egy különleges helyet járhatott végig a találkozó utolsó napján. Végső soron azonban kijelenthető, hogy a rendezvény elérte célját és az iparág jelentős része képviseltette magát, a munkavállalók baráti hangulatban találkozhattak és a fair play jegyében mérkőzhettek meg egymással – mondta a képviselő.

Majer István, az EDF DÉMÁSZ Szakszervezet tagozati képviselője, egyben a sportnapon részt vett WIFI csapat kapitánya kijelentette, mivel első alkalommal indult a csapat, még nincsenek meg azok a kiemelt személyek, akik nagy eséllyel indulhatnak a versenyeken. A tagozatnak nem voltak aktív, vagy igazolt sportoló tagjai, de nem is ez volt a cél. A fiatalok megmutatták, hogy tevékenyen jelen vannak a szövetségben, mind a sportban, mind annak munkájában.

Hanol Zsuzsa, a PADOSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke a szervezés kapcsán szólt hozzá az értékeléshez. Véleménye szerint az érkezést követően lett volna szükség a csapat induló tagjainak átértékelő taktikai megbeszélésére: Mivel voltak jelentkezők, akik rajtuk kívül álló okok miatt nem tudtak részt venni a találkozón, ennek okán egyes mérkőzéseken létszámgondok álltak elő. Ez nem volt azonban igazán probléma, hiszen az előírás szerint csak azokon a versenyeken kellett indulni, amelyiken teljes mértékben tud megjelenni a tagozat. Végül tájékoztatott, hogy a paksi tagszervezetnél nevezési díj jár a jelentkezések mellé: Ez jelképes ugyan, mégis jobban tudatosítja a jelentkezőkben az időpont, a program, a megjelenés komolyságát. Mint szervező gratulált az ifjúsági tagozatnak a helytállásért és a részvételért, hiszen véleménye szerint fontos volt megmutatni szövetségen belül, hogy az Ifjúsági Tagozat egy külön szerveződés, de az EVDSZ szerves részeként tevékenykedik.

Második napirendi pontként a VDSZ fiataljainak bemutatása következett volna, de sajnos előzetes megkeresésünkre nem válaszoltak, így most nem tudtunk találkozni képviselőikkel. Ehhez kapcsolódik a májusi ifjúsági találkozó, ahova a vegyész szakszervezet fiataljai is jelenteztek, de mégsem tudtak részt venni. Az együttműködés további feladatait illetően a tagozat kifejezte abbéli szándékát, hogy újból meghívást intéznek a VDSZ felé egy későbbi rendezvényre, hiszen a villamosenergia-ipari szövetség már kiépült kapcsolatot tart fent a vegyész, energiaipari szakszervezeti szövetséggel. Ezt a gyakorlatot a tagozat is folytatni kívánja, hiszen fontos szempont egymás tevékenységének való megismerése, az érdekvédelmi tevékenységben szerzett tapasztalatok egymással való megosztása a fiatalokat illetően is.

Utolsó napirendi pontként szerepelt az október első felében tartandó továbbképzés az ifjúsági tagozat számára, melynek pontos helyszíne a továbbiakban alakul. A központi téma a kommunikáció, kapcsolatépítés lesz, meghívott szakértő előadókkal. Harmath Péter reményét fejezte ki, hogy sokan részt vesznek majd az oktatáson, hiszen ezek a találkozók mindig sok hasznos elméleti és gyakorlati tudnivalókat adnak a fiatalok számára is.

A következő tagozati ülés 2010. szeptember végére várható.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...