< />
2012. december 4.

IfjusagiTagozat Hírek

EVDSZ Rendkívüli Kongresszus - 2012. november 27

Az ifjúsági tagozat beszámolója az idei évi tevékenységről

Beszámoló az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának 2012. évi tevékenységéről az EVDSZ Rendkívüli Kongresszusa számára

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók
Szakszervezeti Szövetsége

Ifjúsági Tagozat


BESZÁMOLÓ

az EVDSZ Ifjúsági Tagozat 2012. évi tevékenységéről

az EVDSZ Rendkívüli Kongresszusa számára

2012. november 27.


Beszámoló az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának 2012. évi tevékenységéről az EVDSZ Rendkívüli Kongresszusa számára

Az EVDSZ Ifjúsági Tagozata a 2012. évben is több programot szervezett, mely programokon számos új fiatalt köszönthettünk, folyamatos volt az országos szintű iparági kapcsolattartás a fiatal munkavállalók között, akiknek lehetősége nyílt a munka világával kapcsolatos véleményüket megosztani egymás között. A rendezvények során erősítették a villamosenergia-iparági kollektív összetartozást.

A tagozat igazodva saját logójához, a Villamos-ipari Fiatalok (VIFI) néven is népszerűsíti magát és építi imázsát.

Az idei évben a VIFI lógóval ellátott zászló és sapka mellett elkészültek a tagozat vezetői számára a VIFI-s pólók, melyet viselve az EVDSZ Ifjúsági Tagozatát képviseljük az EVDSZ valamit a Fiatalok Ligája rendezvényeken, programokon. A stílus kiválasztásánál figyelemmel voltunk a könnyen megjegyezhetőségre, egyediségre és fiatalos megjelenésre – A visszajelzések alapján jó választás volt a „Kapcsolódj be!” szlogen, mely utal egyrészt a kapcsolatokra, a villamosenergia-iparra és felszólít arra, hogy szervezetünk várja a csatlakozókat.

Idén először „ITT IS JÁRTAM - VIFI” fotópályázatot írtunk ki: „A világban bárhol járnak a fiatalok, készítsenek VIFI felirattal, logóval ellátott képet. A képen látszódjon, hogy milyen helyszínen készült.” – ez volt a felhívás. Számos fénykép érkezett országhatáron innen és túl, melyeken feltűnt szervezetünk emblémája.

A pályázók közül év végén választjuk ki a nyertest, aki ajándékban részesül. A fényképek Facebook oldalunkon is megtekinthetők.

A vd.hu oldalon és a Facebook internetes közösségi portálon folyamatos tájékoztatást adunk a már megvalósult és tervezett programjainkról egyaránt. A kijelölt felelős gondoskodik az aktualitásokról: cikkek, fényképek, videók, programok hirdetése mellett válaszol a kommentekre és eseményeket is népszerűsít, illetve folyamatosan tartja a kapcsolatot a tagozat ezen eszközzel más szervezetek ifjúsági tagozatával és azok tagjaival.

2012. május hónapban üzemlátogatást tettünk a Márkushegyi-Bányaüzemben és a Vértesi Erőműben. Az üzemlátogatást két napra (péntek-szombat) szerveztük a program sűrűségére való tekintettel.

Első nap a közel 30 fős csapat szakmai tájékoztatást kapott a bánya felépítéséről, működéséről. Közelről is megismerhettük a bányászok nehéz munkakörülményeit. A bányalátogatás után megtekintettük Tatabányán az Ipari Skanzent. Másnap a Vértesi Erőmű telephelyére tettünk látogatást, ahol két vezető ismertette az üzem működését, majd körbevezették a fiatalokat.

Az üzemlátogatás hatalmas élmény volt, illetve betekintést adott a szénkitermelés és villamos energia termelés folyamatába.

Az idei Ifjúsági Találkozó helyszíne Fadd-Dombori volt. A tagozat hétvégi programját a Villamos-ipari Fiatalok vezetői és a PADOSZ Ifjúsági Tagozata közösen rendezte, fő szervező Nagy Gábor volt.

A szakmai Fórumon Németh Lajos, az Elektromos Szakszervezet elnöke diavetítés során egy áttekintést adott az MT történetéről, a létrejött új MT hosszú távú következményeiről. Valamint Lőrincz László - PADOSZ elnök - ismertette a helyi kollektív szerződés módosításának szükségességét, illetve tájékoztatta a fiatalokat az aktualitásokról, az elmúlt időszak tárgyalásairól, az egyeztetésekről.

A találkozó elsődleges célja az iparágban dolgozó fiatalok személyes kapcsolatteremtése, egymás munkakörülményeinek megismerése. Erre lehetőséget adtak a csapatépítő játékok, a közös plakátkészítés és egy kis erdei kirándulás a Gemenc területén.

A PADOSZ Ifjúsági Tagozata július utolsó hétvégéjén megszervezte a 8. Strandpartit Pakson, az Ürgemezei Strandon. A strandpartit megelőző napon, a PADOSZ a Fiatalok Ligájának képviselőit fogadta a Paksi Atomerőműben. PADOSZ elnök Lőrincz László tájékoztatta és körbevezette a csapatot. A programon részt vettek az EVDSZ fiataljai is. Ezt követően a strandparti a már megszokott kitűnő hangulatban zajlott.

Programjaink sűrűsége miatt a tervezett oktatás – tárgyalástechnika témában – jövő évben kerül megtartásra.

Sajnálatos módon csapatok nevezési hiánya miatt az Ifjúsági Focikupa júliusban elmaradt.

A Fiatalok Ligájának elnökségébe új EVDSZ Ifjúsági Tagozat képviselőt delegáltunk Keindl Zoltán személyében, aki ez Elektromos Szakszervezet Ifjúsági Tagozatának vezetője.

A Fiatalok Ligájának rendezvényeire egész évben szeretettel vártak minket. Részt vettünk az alábbi programokon:

- május elsején. – jelképes performance a május 1. emlékműnél, melynek
témája Magyarország EU-ban elfoglalt helye, illetve a fiatalok európai munkáért európai béreket követeltek.

- június 3-án. – Pedagógus napi tüntetésen vettünk részt.

- június 15-17-én – Ifjúsági Konferencia a SZEFIT-tel (Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ifjúsági Tagozat) és a SZISZ-szel (Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség – az MSZOSZ Ifjúsági Tagozata), támogató a Friedrich Ebert Alapítvány (FES) által közösen tartott konferencián a tömegkommunikációs eszközök, a multimédia és média által adott lehetőségek szervezeti kihasználásáról kaptak a résztvevők tájékoztatást. A hallottakat a gyakorlatban is kipróbálták, illetve a Hősök Terén közös flashmob-ot adtak elő.

- szeptember 7-9. – IV. nyári tábor- és képzés keretében csapatépítés és szakszervezeti témák kerültek napirendre.

- október 7. – Tisztes Munka Világnapja akció a Kálvin téri metrókijáratnál, ahol az EVDSZ IT nagy számban képviseltette magát.

A tagozat 2012. évben is részt vett az EVDSZ rendezvényein. A fiatalok munkájuk mellett aktívan részt vesznek a különböző szervezéseken, demonstrációkon, a közösségi életben.

Mint az új generáció, fontos számukra a technika adta lehetőségek általi kapcsolattartás, de nem hanyagolják el a személyes beszélgetéseket is. Számos tagszervezetnél sikerült nagy számú tagot beléptetni a szakszervezetbe. A képviselők a tagszervezés során mindig figyelembe veszik, hogy a fiatalok megszólítása és programokra hívása sajátos témákat, hangulatot és stílust kíván.

Mindezért ötvözik a komoly témákat a vidám eseményekkel, ezzel kínálva változatosságot az ifjú munkavállalók részére.

Az EVDSZ-nek, mint szövetségnek köszönjük a támogatást és a programok megtartásához a lehetőségeket, köszönjük a tagszervezetek vezetőinek a segítséget és tapasztalatok átadását a találkozások alkalmával.

Reméljük tevékenységünket a továbbiakban is folytathatjuk.

Petrovicsné Skuczi Ágnes elnök

EVDSZ Ifjúsági Tagozat

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...