< />
2008. augusztus 5.

IfjusagiTagozat Hírek

Fiatalok szakszervezeti képzése

Az oktatásokat november közepén hétvégeken tartották Budapesten, az MVM Kék Duna pihenőbázisában.
Az első csoport résztvevői azok közül kerültek ki, akik még nem voltak szakszervezeti képzésen, illetve csak nemrég tagjai a szervezetnek. De voltak olyanok is, akik még többet szerettek volna tudni az érdekképviseleti, érdekvédelmi munkáról.
Az ÉTOSZ munkatársai, Pataki Péter igazgató, Kisgyörgy Sándor igazgatóhelyettes, Vámos István szakértő előadásaikban, illetve a konzultációkon ismertették többek között a rendszerváltás utáni szakszervezeti mozgalom helyzetét, a munka világát szabályozó törvényeket, szakszervezeti jogosítványokat és azok alkalmazását. Külön hangsúlyt kaptak az ifjúsági szekció feladatai, továbbá az, hogy milyen módszerekkel tudják a fiatalok érdekeiket megjeleníteni, képviselni.
Major Gábor, a VDSZSZ elnökhelyettese bemutatta a szövetség felépítését, struktúráját, ismertette a VDSZSZ Alapszabályát, programját. Mondanivalójában kiemelte a VDSZSZ demokratikus felépítése nyomán a döntéshozatalok utáni centrális végrehajtás fontosságát.
A hallgatók az elsajátított anyagokból folyamatosan, tesztlapok kitöltésével „vizsgáztak”.
A tanfolyam végén a csoport tagjait nem kellett különösebben biztatni véleményeik elmondására:
„Köszönöm a lehetőséget, hogy eljöhettem. Sokat tanultam. Ezután aktívabb szeretnék lenni a munkahelyemen.” „Szimpatikusabb lett a szakszervezet, azzal, hogy az eddigieknél már többet tudok.” „Nagyon sűrű és nehéz anyagokkal láttak el bennünket, ezután rajtunk múlik, hogy a gyakorlatban hogyan tudjuk hasznosítani a tanultakat.” „Nagyon komolyan kell venni a szakszervezeti munkát, mint ahogy itt az előadók és a szervező is ezt tették. Szeretnék máskor is eljönni.”„Nem gondoltuk volna, hogy a szakszervezetnek milyen sok jogosítványa van a Munkatörvénykönyve szerint.”
Ilyen és ehhez hasonló jó vélemények hangzottak el, annak ellenére, hogy Major Gábor - úgy is mint a tanfolyam szervezője és koordinátora - bátor, kritikai véleménynyilvánításra biztatta a fiatalokat.

fábet-
(Forrás: "forró drót" újság 10. évf. 11.sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...