< />
Szerző: lyv
2011. december 15.

IfjusagiTagozat Hírek

Év végi összegzés

Gál Rezső az év eseményei közül természetesen a Munka Törvénykönyvéhez kapcsolódó folyamatokról, az állandó változásokról a döntéshozók részéről, illetve az ezekre adott szakszervezeti válaszokról beszélt.

Ismertette a konföderációk, a Liga Szakszervezetek és az EVDSZ álláspontját is a kérdésben. Sajnálatos, hogy a jelenlegi helyzet még mindig nem tiszta, ugyanis a Parlament által december 13-án elfogadott törvény pontos szövege nem ismert. Amíg az érdekvédelmi szervezetek, a szociális párbeszéd szereplői, azaz a munkavállalók nem ismerik a végleges változatot, határozott iránymutatást nem lehet adni a jövőre nézve. Az elnök elmondta, melyek az alapvető problémák az új Munka Törvénykönyvvel kapcsolatban: A munkavállalókat érintő több, mint száz paragrafus rosszabb és kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza őket, ezen kívül a szabályozás alapvetően abból a felfogásból indul ki, hogy a munkáltató és munkavállaló egyenrangú felekként vesz részt a megállapodások során. Ennek következményeként csorbul alapvető célja, hogy védőhálóként jelenjen meg a munka világában. Kérdésként merül fel ennek tükrében, vajon miként jön majd létre a közeljövőben a döntéshozók által ígért egy millió munkahely? Az évben lezajlott konzultációk nem vezettek kielégítő eredményre, a szakszervezetek úgy érezték, csak látszat megállapodások születnek, melyek következménye nem a megnyugtató rendezés lett. A kompromisszumok alapján létrejött szabályozás végeredményben egyik fél elégedettségét sem tükrözi teljes mértékben. Gál Rezső ezen kívül ismertette a Liga Szakszervezetek és más konföderációk álláspontját, illetve a demonstrációk és félpályás útlezárások eredményeit. Az EVDSZ is részt vett a tiltakozásokban, illetve kisfilmekkel is bemutatta a nagyközönségnek és a munkavállalóknak a témában kialakult véleményét. A honlapon történt szavazás eredménye az elfogadás lett, a december 2-án aláírt megállapodást illetően, ám többen elégedetlenek a végeredménnyel. A távoli jövőre nézve a nyugdíj bomba robbanását várhatjuk, mivel a fekete és szürke foglalkoztatás ezt vetíti előre: A minimálbéren bejelentett munkavállalói tömegek később megállapított nyugdíja nem lesz elég a megélhetéshez – tájékoztatott Gál Rezső.

-Ezen kívül, az iparágra vontakozóan kijelenthetem, a villamosenergia-ipari kollektív szerződés olyan érték, melyet a továbbiakban is mindenképpen meg kell őriznünk és bár a munkáltatói szövetség nem jelezte szándékát annak megváltoztátására nézve, figyelnünk kell a jövőben is, hogy készek legyünk egy „hadsereget” is bevetni a VKSZ megvédésére- jelentette ki az elnök.

A fiatalok kérdéseket tettek fel, majd a Fiatalok Ligájának tagja, Keindl Zoltán tájékoztatott a jelenlegi tervekről a szervezetben: A diákok, hallgatók megkeresése és tájékoztatása az egyik fő célja most a különböző konföderációkat képviselő fiataloknak. Eddig a HÖOK (hallgatói önkormányzatok) nem jelezte együttműködési szándékát, de a szakszervezeti fiatalok nem tekintik lezártnak az ügyet. Fontos elérni, hogy már az oktatási intézményekben többet tudjanak meg a hallgatók az érdekvédelemről és a munka világáról, a jogokról és lehetőségekről. Elsődlegesen a megismertetés a cél.

Az ifjúsági tagozatnak éves tevékenysége volt a következő napirendi pont. Sajnos a külföldi társszervezetek a megkeresésre nem reagáltak, nehéz kapcsolatot tartani velük. A többi, kijelölt program lezajlott és sikeresnek mondható. A jövő évi terveket már a következő esztendő első hónapjában összeállítva tájékoztatja a tagozat a fiatal munkavállalókat.

A kommunikáció erősítése és a fiatalokkal való szorosabb kapcsolattartás, az információk hatékonyabb eljuttatása is egyik kiemelt feladat. Ehhez kapcsolódóan elhangzott néhány javaslat, melyhez felelősöket és ötleteket várnak a képviselők. Az alábbi lehetőségekből kiindulva:

Néhány pont az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának kommunikációjához

1. Az Mt. és a VKSZ összehasonlító elemzése - lásd a tagozat által készített elemzést, mely aktualizálásra szorul. Az új elemzést részekre bontva is lehet a tájékoztatás eszközéül is használni – táblázatok, egyes elemek más-más eszközökön való megjelenítése. (pl. végkielégítés eltérései képregény formájában)

2. Film – narrációval vagy anélkül

3. Van-e hirdetőtábla a munkahelyeteken? Használjátok-e informálásra?

4. Facebook oldal:

- blog

- kicsivifi mozgó logó felvétele

- hozzászólások (rendszeresítése)

- képek – régebbiek – feltöltése

- népszerűsítés saját és keresett ismerősök között (elsősorban iparági fiatalok és idősebbek között is)

- facebook hirdetés elkészítése

5. internetes oldalunk:

- kisfilm

- kislexikon

- előadások (tagszervezetek), oktatás

- más társszervezetek elérhetőségei

- blog, internetes napló

- Magunkról – Ars Poetica

Mi is az It?, stratégiája, jövőképe, küldetése

Értékeink

Feladataink

Hogyan végezzük, helyi, központi, más szervezetekkel való kapcsolatunk

Felelősség – munkavállalók, szociális párbeszéd, munkabéke, munkakörülmények, képviselők

Múlt

5.b.: A forró drót újsággal kapcsolatos vélemények. Arculat, stílus, forma.

6. Videó – a Facebookon már van néhány

7. Animációk

8. Képregény

9. Plakát

10. Szórólap

11. karácsonyi üdvözlet

A Ki mit vállal? kérdésre ajánlatok érkeztek, de a további ötleteket várjuk a skuczi.agnes@ovit.hu és a lerzsebet@mvm.hu e-mail címre.

Elhangzott az igény, mely szerint megállapodást szükséges kötni a munkáltatókkal, hogy a dolgozóknak biztosítson lehetőséget honlapunk és ezen belül az ifjúsági tagozat oldalának elérésére. Ez könnyebbé tenné a tájékoztatást is, illetve a fórumtopikokban a vélemények kifejtésére is lehetőség lenne.

Végeredményben a közeljövő feladata az ismertetés, megismertetés az iparági fiatal munkavállalók körében. A közösségek alakulása és kialakulása az internethez kötődik, a hagyományos eszközök mellé elengedhetetlen a multimédia megbízható használata.

A decemberi összejövetelen részt vett képviselők

Az EVDSZ Ifjúsági Tagozata kellemes ünnepeket kíván minden kedves olvasónknak, az iparági munkavállalóknak, a szakszervezet tagjainak, a nem szervezett munkavállalóknak, a társaságok vezetőinek és az EVDSZ-nek is.

Jövőre folytatjuk a munkát.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...