< />
Szerző: L.E.
2013. január 23.

IfjusagiTagozat Hírek

NEETs generáció

Cél a fiatalok munkához, oktatáshoz, továbbképzéshez való juttatása

Kell az ifjúsági garancia!

Egy úgynevezett ifjúsági garancia megvalósítását támogatja az Európai Parlament. Brüsszelben januárban is tanácskoztak a tervekről, konkrétan, hogy a tagállamok kormányainak minden fiatal ember számára biztosítani kellene a munkahelyet, a gyakornoki helyeket és vagy a továbbtanulási lehetőséget. Minderre a diákok tanulmányaik befejezését követő négy hónap keretén belül sort kellene keríteni a bizottság szerint. A brüsszeli bizottság tagjai minden eszközzel támogatják a kezdeményezést.

NEETs: young people not in Employment, Education or Training.

A kiindulási pont mindenképpen az Európában tapasztalható rendkívül rossz foglalkoztatási helyzet, ezért határozott, akár radikális eszközökkel is el kell érni, hogy a fiatal pályakezdők ne egy helyben toporogjanak, hónapokig, sőt évekig munkát keresve, továbbtanulási lehetőségek nélkül – ez az általános vélemény a szakértők szerint. Kérdés azonban, olyan formában és időintervallumban megvalósítható-e a terv.

Egy ifjúsági csomagot hoztak létre még tavaly decemberben az Európa Tanácsban, melyben ajánlják a tagállamok számára az ifjúsági garancia bevezetését. Az Európa Parlament támogatja a kezdeményezést, mindezt kifejezte január második hetében egy állásfoglalással is.

Az elveszett generáció?

Azért is kardoskodnak a tanácsadók a kezdeményezés megvalósítása mellett, mert mint kifejezték véleményüket, „nem munkahelyteremtést akarunk kierőszakolni”, de nem szeretnék, ha a mai fiatalok az „elveszett generációként” szerezzenek maguknak sajnálatra méltó emléket.

Már jó példa is akad és ne csodálkozzunk, Finnország: A program sikerként könyvelhető el, hiszen jelentősen csökkent a munkanélküliek száma és hosszabb távon el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon a fiatalok.

Az Eurofound felmérése szerint 14 millió fiatal – 15 és 29 éves között -, akik Európa szerte nem foglalkoztatottak, nem tanulnak tovább és továbbképzésen sincsenek. Ez a NEETs generáció elnevezés, melyet rájuk alkalmaznak. Segítséget úgy kaphatnak, ha regisztrálják magukat, tehát a program része kell legyen a felmérés és adatbázis. Rizikófaktornak számítanak az oktatási rendszer, a bevándorlás, a fogyatékossággal élők helyzete, a válás, a munkanélküliség, a háztartások jövedelme és a helyi adottságok. Legmagasabb NEET rátával Bulgária rendelkezik, 24,6%-kal.

A felmérés eredménye és grafikonok az Eurofoundon.

Idén két felmérést végeznek majd, egyik a tanulási hely és munkahelyek közötti mobilitás fokát, a fiatalok és fiatal csoportok kockázati tényezőit vizsgálja felül munkahelykeresés és találás szempontjából, míg egy másik megfigyeli az időszakos és határozatlan idejű munkavállalást a fiatalok között.

A NEETs ellen garanciák kellenek.

Az ifjúsági garancia rendszere

Őry Csaba, az Európa Parlamentben a Magyar Néppárt képviselője egy nyilatkozatában kétkedését fejezte ki a rendszerrel kapcsolatban, miként lehetne hazánkban működtetni, hiszen a tagállamok jogrendje nagyon eltérő. (A rendszer Finnországban, Dániában és Ausztriában jól működik.)

Aggályok merülnek fel a honatyák részéről a finanszírozással kapcsolatban, melyekre az Európai Bizottság azt felelte, hogy a munkanélküli ellátás és az alacsony foglalkoztatás következményeinek finanszírozása sokkal többe kerül, mint a garanciarendszer kiépítése. A huzavona tehát folyik, szavakban azonban mindenki segíteni akar.

Az igaz, hogy az Európai Szociális Alap, az ESF támogatná anyagilag a garanciarendszer uniós szintű bevezetését, ám a forrásokat a tagállamok nem vették eddig igénybe: A honatyák a bürokratikus nehézségekre hivatkoznak, tehát a pénz vár a trezorban egyelőre, a fiatal munkanélküliek száma pedig egyre növekszik.



Forrás: eurofound, eupalyazatiportal
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...