< />
2009. január 30.

IfjusagiTagozat Hírek

Az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának idei munkaterve és célkitűzései

A 2009. év első tagozati összejövetelének napirendi pontjai részben kapcsolódik az eddigi évek gyakorlatához, de kiegészül a folyamatos kapcsolattartással és közös programokkal a Fiatalok Ligája Együttműködés szervezettel.
Az EVDSZ Ifjúsági Tagozata idei első összejövetelét tartotta január 28-án Budapesten, melyen az éves feladattervet tárgyalták meg a fiatal képviselők.
A tagozati ülésen részt vett Major Gábor, az EVDSZ korábbi elnökhelyettese, aki több évtizedes tapasztalataival mindig is segítette a tagozat munkáját, koordinálta annak tevékenységét, illetve felügyelte és irányította a fiatalok számára rendezett továbbképzési és oktatási programokat.
A több éves támogatást az EVDSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke, Harmath Péter köszönte meg a tagozat nevében.

A tagozati ülés napirendi pontjai voltak az idei feladatterv véglegesítése, a Fiatalok Demokratikus Ligájába való zökkenőmentes bekapcsolódás, az azzal való együttműködés menete, illetve az egyes tervezett feladatokért való felelősök kiválasztása az évre.
A programok között találhatók immár hagyományosnak mondható szervezések. Ilyen a nyári paksi strandparti, melyet a PADOSZ Ifjúsági Tagozata vállal. Fő irányítója a megvalósításnak Hanol Zsuzsa, az EVDSZ Ifjúsági Tagozat társelnöke, a rendezvény fővédnöke Lőrincz László, a PADOSZ elnöke, aki minden évben részt vesz a fiatalok által megtartott rendezvényen.
Az éves üzemlátogatásra több helyszín is szóba került - Göd, Szeged, Bátaapáti, Mavir irányítóközpont. Új sportprogramként jelent meg a szövetségi szinten tartandó labdarúgó kupa megtartása, melyre nagy valószínűséggel fokozott érdeklődés lesz. A tervezett időpontja a rendezvénynek május vége vagy június eleje.
Az EVDSZ által meghirdetett több fordulós oktatás mellett egy, a fiatalok által meghatározott témában kerülhet megrendezésre oktatás. Legnagyobb érdeklődés a kommunikáció iránt van, a tagozat ehhez igazodik.
Az ifjúsági találkozó tekintetében a tagozat egy hónapos határidőt vállalva felméri a lehetőségeket, illetve az erre való résztvevők lehetséges számát. Az idei évtől az ifjúsági találkozó közös program lehet a LIGA ifjúsági szervezetének képviselőivel. Ennek érdekében a tagozatban jelen levő, a Fiatalok Demokratikus Ligájában is képviselő tag tárgyalásokat kezdeményez a szövetség fiataljaival.
A miért fizetek tagdíjat? kérdésre az ifjúsági találkozóra érkező fiatalok választ kaphatnak a szakszervezeti fórum keretében, emellett a tagozat hangsúlyozza, hogy az ifjúsági találkozón való részvételre nem feltétel a szakszervezeti tagság.
A soron következő ülés várhatóan február közepén lesz.

L. E.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...