< />
2010. november 26.

IfjusagiTagozat Hírek

A tagozat részt vett az országos értekezleten

Harmath Péter az elmúlt öt évről

Több tagszakszervezet fiatal képviselője is részt vett az országos értekezleten. Az ünnepi műsor során megtekintették az elmúlt húsz évről készített kisfilmet, melyet a filmhiradó sajtósai állítottak össze. Az emléklapok és az aranygyűrű kitüntetetteknek gratuláltak, majd örültek a sok-sok lufinak, mely meglepetésként érkezett az előadótér tetejéről. A torta gyönyörű volt és ízletes. Igazi ünnepi hangulatban zajlott a jubileum - Húsz éves a villamosenergia-ipari dolgozók érdekvédelmi szervezete.

Harmath Péter elnök és Hanol Zsuzsa társelnök
Az est házigazdája volt Petrovicsné Skuczi Ágnes
Az ÉVISZ képviseletében Bajnok Viktor
A kitüntetetteket szólítja fel a színpadra Ági

A rendezvény másnap - november 19-én - folytatódott, ahol az emelvényre lépett Harmath Péter és beszámolt eddigi tevékenységéről, a tagozat munkájáról. Az energiapolitika volt a fő téma, illetve a szövetség meghallgatta a pénzügyi beszámolót és tervet, az etikai és gazdasági ellenőrző bizottság tájékoztatóját, volt sok-sok hozzászólás az aktualitásokról.

Harmath Péter ismertette az elmúlt öt év tevékenységét, munkáját. Örömét fejezte ki azért, hogy egyre több szervezet létesít ifjúsági tagozatot és küldi el képviselőjét a szövetség ifjúsági tagozatába. A fiatalok, akik felvállalják a munkát, lelkesedéssel, önzetlenül teszik. Nagyon jó és baráti kapcsolatok alakultak ki a tisztségviselők között, akik az évek alatt nagy mértékben beletanultak a tagszervezés folyamatába, az érdekvédelem népszerűsítésébe. Fontos feladat hárul a fiatalok tagozatára, a mai helyzetben, ahol az individuum a fontos és az egyéni érdekek követése, nem könnyű a szolidaritás fontosságáról meggyőzni a pályakezdőket, a fiatalokat.

Az elmúlt évek során új szervezeti szabályzatot, új logót, új struktúrát sikerült kialakítani a tagozat kapcsán. A továbbképzések és sportrendezvények, ifjúsági találkozók sikere megmutatta, van létjogosultsága a fiatalok tagozatának. A rendezvények feszítik a rendelkezésre álló kereteket, sokkal többen vennének részt rajta, mint eddig. A kellemes hangulat, hasznos gondolatok és tanultak híre mindenhova eljut, a munkavállalók érdeklődnek a lehetőségeikről. A kommunikáció éppen ezért fontos és továbbfejlesztést igényel a jövőben is. A legutóbbi oktatás éppen erről szólt, de lehetne sorolni a témákat, melyek előkerültek az évek alatt: szakszervezet, jog, munkajog, társadalombiztosítás, nyugdíjrendszer, tárgyalástechnika, gazdaság, stb.

Merészen vállalta a tagozat magát először külön csapattal a sportnapon. A lelkes kis csapat összetartozása egyértelmű volt, nem voltak sokan, de mindent megtettek azért, hogy minden vállalt játékban és feladatban részt vegyenek.

A tagozat képviselteti magát immár a Fiatalok Ligájában, ahol minden rendezvényre elmennek a képviselők. A szervezet vezetésében is megjelenik az EVDSZ Ifjúsági Tagozata, az ott készült programtervek, akciótervek, állásfoglalások első kézből kerülnek hozzánk.

A villamosenergia-iparban dolgozó fiatalok megérdemlik az odafigyelést, a törődést továbbra is - jelentette ki Harmath Péter.

A decemberben esedékes tisztújító választáson az elnök nem indul, ezért elbúcsúzott nyilvánosan a tagozat éléről. A jelenlévők megköszönték Péternek az eddig végzett munkáját.

Horváth Endre és Lóczy Erzsébet az értekezlet szünetében
A két napos rendezvényen fotózott Nagy Gábor
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...